Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Folket jublar över hovets nytagna bild på drottning Silvia

23 dec, 2018 
Drottning Silvia 75! Nya bilden
Idag fyller drottning Silvia 75 år! Det firar hovet bland annat med att dela en nytagen bild av drottningen.
Annons

Idag fyller drottning Silvia 75 år och det firar hovet med att publicera en nytagen bild på drottningen! På bilden utstrålar drottningen den värme och den närvaro som vi vanligtvis ser henne utstråla.

Bilden är tagen av fotografen Camilla Åkrans, och ser ut att vara tagen vid samma tillfälle som drottningen intervjuades av tidningen Elle. Trots att drottningen nu är 75  år har hon inga planer på att sakta ner och lägga jobb åt sidan. I intervjun med Elle berättade hon om sina arbetsdagar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ingen dag är den andra lik. Det kan vara så att man börjar ganska tidigt på morgonen. Sedan är det olika möten hela dagen. Audienser på förmiddagen och jubiléer på kvällen. Så det där med 9-5 finns inte.

Den nya bilden av drottningen har kungahuset även delat på sin Instagram. Bland kommentarerna i kommentarsfältet väller hyllningar till Silvia in.

Annons

En drottning att vara stolt över!! Stort Grattis!!!”, skriver en.

Gratulationer i massor till vår vackra och kloka Drottning Silvia, som gör så mycket för Sverige både här och ute i världen”, skriver en annan.

Gratulerar Europas vackraste drottning med så många flotta barn och barnbarn”, skriver ännu en.

Så firas drottning Silvia

I veckan startade drottning Silvias födelsedags firanden. Först på schemat stod ett födelsedagsseminarium som ägde rum på Oscarsteatern i Stockholm. På plats fanns alla hennes tre barn med deras respektive, och även barnbarnet prinsessan Estelle.

Under dagen höll flera i kungafamiljen tal till drottningen, men känslosammast var det nog när prinsessan Madeleine höll sitt hyllningstal till sin mamma. Svensk Dam var på plats och bevittnade den fina stunden.

– Modig är du mamma, och jag minns när jag var liten och du kom hem och berättade om alla människor och alla eldsjälar som du träffade på dina resor. Och jag minns att jag kände att jag vill också hjälpa till. Nu är jag så stolt att jag får följa i dina fotspår, sa prinsessan Madeleine och fortsatte sedan känslosamt:

– Mamma, jag älskar dig! Och nu slutar för jag annars kommer jag att börja gråta!

FOTO: IBL, Kungafamiljen

Annons