Följarnas starka reaktioner – efter nya bilderna på kung Carl Gustaf

Följarnas starka reaktioner – efter nya bilderna på kung Carl Gustaf

Nyligen firades kung Carl Gustafs födelsedag med pompa och ståt.
Under firandet publicerades det flera bilder från kalaset – något som fick följarna att jubla.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Isabella Löwengrip om likheterna med kungligheterna
0:31

Efter reklamen: Isabella Löwengrip om likheterna med kungligheterna

(0:31)

Slå på ljud

Kung Carl Gustaf fyllde nyligen 77 år. Precis som andra år så firades kungens födelsedag traditionsenligt på Yttre borggården. Dagen startades med att marinens musikkår marscherade in och genomförde ett musikprogram tätt följt av arméns musikkår. Därefter var det dags för allmänheten att hylla kungen tillsammans med övriga medlemmar i kungafamiljen.

Kung Carl Gustafs födelsedagsfirande

Tidigare år har kungafamiljen tillsammans stått och vinkat till folket från Ordenssalarnas fönster, något Hänt skrivit om tidigare. Men 2023 skiljer sig från tidigare år, i år fick kungen istället ta emot gratulationerna på en balkong på slottets västra fasad som är nyrenoverad.

Nästan 270 år efter slottets uppförande är balkongen nu äntligen klar. Dessutom lagom inför firandet av hans 50 år på tronen.

På bilderna från firandet kunde man se kungafamiljen på den nya balkongen. Men däremot så saknades prinsessan Madeleine med sina barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat för Svensk Dam att prinsessan Madeleine inte hade möjlighet att komma hem på grund av det geografiska avståndet.

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom hon bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Följarna jublar efter nya bilderna på Kung Carl Gustaf

Kungens födelsedag firades med strålande väder och sol. Allmänheten var på plats för att bevittna kungafamiljen på den nya balkongen. Det har också publicerats en del bilder från firandet. Kungahuset har publicerat ett bildcollage från födelsedagen och följarna jublar verkligen över bilderna.

På första bilden kan man se kungen vinka till allmänheten och på den andra bilden får kungen ta emot en blombukett av ett barn som är utklädd till kung.

Flera följare jublar nu över de nya bilderna.

”Bild 2 är bland det finaste jag sett! Fantastisk!”

”Grattis till vår kung och håller med om att bild två är helt underbar. Så fina bilder!”

”Pojken som ger blommor till kungen…Bild två är helt fantastisk. Och grattis Kungen ”

Christine Olsson/TT

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN