Följarnas chock efter upptäckten i nya bilden på Estelle

Kronprinsessparet

Under söndagen publicerade kungahuset en ny bild på kronprinsessparets barn, prinsessan Estelle och prins Oscar.
Vad följarna snabbt la märke till var inte uppmaningen i inlägget, utan nämligen prinsessans utseende.

Spridningen av coronaviruset har fått stora konsekvenser i samhället. Tidigare i veckan meddelade hovet att hela kronprinsessan Victorias, 42, kalender hade rensats på allt som hon tidigare varit inplanerad till. Detta var en åtgärd som aldrig tidigare vidtagits och det står i nuläget oklart när vi kommer att få se henne i offentligheten igen.

Under onsdagen höll kung Carl XVI Gustaf, 73, en konselj, där han tillsammans med delar av regeringen informerade svenska folket om det senaste gällande coronaviruset. Även Victoria skulle ha närvarat men efter den tidigare åtgärden uteblev hennes närvaro, vilket var något som kungen själv berättade om.

– Omständigheterna nu är speciella och för att minimera riskerna har vi minskat antalet statsråd som deltar idag. Jag kommer även att informera kronprinsessan senare, sa kungen under konseljen.

Uppmaningen till följarna

På Kungahusets egna Instagram-konto delar hovet ofta med sig av bilder på kungafamiljen. Under söndagen var det dags för Kronprinsessparet att dela med sig av sin vardag som i nuläget innebär att hålla extra god hygien för att minska chansen att bli smittad. På de två bilderna som publicerats på kontot syns prinsessan Estelle och prins Oscar, fullt fokuserade med att tvätta sina händer tillsammans med sin pappa prins Daniel bakom sig.

”I dag är det Världsvattendagen! I tider med smittspridning uppmanas vi alla att tvätta händerna med tvål och vatten ofta. I Sverige har de allra flesta god tillgång till tvål och rent vatten i kranen. Men runtom i världen har 785 miljoner människor inte tillgång till rent vatten. 3 miljarder människor har inte heller möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten,” skriver de och fortsätter:

”I dag på Världsvattendagen vill Kronprinsessparet därför lyfta det arbete som Wateraid gör ute i världens fattigaste samhällen för att ändra detta.”

Upptäckten av följarna

Men vad följarna reagerat på i inlägget är inte bara den positiva uppmaningen, utan även Estelles utseende. Flera följare menar nämligen att de ser stora likheter mellan Estelle och hennes mamma Victoria.

”Estelle är verkligen mamma upp i dagen”, skriver en följare.

”Sååå lik Victoria”, skriver en annan.”

Milde tid va Estelle e lik sin mamma...”, skriver en tredje.

FOTO: Instagram/TT

SENASTE NYTT!