Artikeln innehåller reklamlänkar

Följarna jublar efter nya bilden från Estelles första skoldag

Folket jublar över nya bilden från prinsessan Estelles första dag i årskurs 1 på campus manilla-skolan.

Liten har blivit stor. Prinsessan Estelle har nu börjat första klass på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. På Instagram delar hovet med sig av en bild från första skoldagen – och de kungliga följarna jublar.

Ett helt år har gått sedan prinsessan Estelle, 7, gjorde sin skolstart i förskoleklass på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm – en av Sveriges mest prestigefulla skolor. Då klev hon glatt in på skolgården ihop med mamma kronprinsessan Victoria, 42, och pappa prins Daniel, 45, och började genast leka med sina nya klasskamrater.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Under prinsessan Estelles första termin på skolan rapporterades det dock om en del oroligheter som skakat skolan. Flera anmälningar inkom till skolan och enligt Skolinspektionen ska kritiken ha handlat om kränkande behandling, elevhälsa och rektorns styrning. Men efter en ny inspektion friades skolan i maj i år.

I samband med anmälningarna framkom uppgifter till Aftonbladet om att kronprinsessan Victoria och prins Daniel övervägde att flytta Estelle till en annan skola om förändringar inte skedde. Men trots oroligheterna valde familjen att låta prinsessan fortsätta gå kvar på skolan även under vårterminen, vilket hovet bekräftade för Hänt i januari.

”Prinsessan Estelles skolgång i förskoleklass fortsätter som planerat under vårterminen”, skrev hovets informationssekreterare Johan Tegel då i ett mejl.

Kronprinsessan Victoria saknades på skolavslutningen

Efter året i förskoleklass fick prinsessan Estelle vara med om sin allra första skolavslutning. Enligt Svensk dam hölls skolavslutningen i en lummig grönska på Djurgården, där det sjöngs och spelades vacker musik.

På plats fanns pappa Daniel för att höra sin dotter sjunga, men mamma Victoria lyste med sin frånvaro. För Svensk dam förklarade hovet varför hon inte var på plats på sin dotters första skolavslutning:

– Kronprinsessan kunde inte närvara med anledning av arbete, meddelade hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Prinsessan Estelles första dag i ettan

Efter sommarlovet är det nu dags för prinsessan Estelle att börja skolan igen. Denna gången i årskurs ett, vilket innebär riktiga lektioner och läxor. Och hovet var inte sena med att uppdatera kungahusets Instagram-konto med en ny bild på prinsessan från första skoldagen.

”Dags för upprop! I dag återvänder många barn till skolbänken – så även Prinsessan Estelle som nu börjar i årskurs 1”, skriver hovet i inlägget och avslöjar samtidigt att det är mamma Victoria som tagit fotot.

Den nya bilden på prinsessan Estelle charmar de kungliga följarna, som hyllar bilden och önskar lycka till på första skoldagen i kommentarsfältet:

”Ha en fin första dagen i skolan, finaste vackraste Estelle”, skriver en följare.

”Lycka till med första skoldagen”, hälsar en annan.

En del följare förundras över att prinsessan Estelle redan har blivit så stor att hon börjat ettan:

”Så fort det går”, skriver en.

”Tiden går fort! Ta vara på tiden i skolan”, skriver en annan.

”Oh så stor vår prinsessan Estelle blivit och så söt hon är. Lycka till i 1:a klass”, skriver ännu en.

FOTO: TT/Jessica Gow, TT/Karin Törnblom, Instagram

SENASTE NYTT!