Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Följarna jublar efter detaljen i kungafamiljens bild: ”Älskar”

29 aug, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Kungens byxor familjebilden sommaren 2018
Kungens val under familjefotograferingen får följarna att tappa hakan. Nu hyllas 72-åringen.
Annons

Svenska folket är vana vid att se kung Carl Gustaf, 72, i stiliga kostymer med neutrala färger. Kanske är det därför många hajade till när kungahuset förra veckan bjöd på en ny familjebild?

På fotot syns kungen och drottningen Silvia, 74, tillsammans med kronprinsessan Victoria, 41, prins Daniel, 44, och barnen Estelle, 6, och Oscar, 2. Bilden är tagen av fotografen Anna-Lena Ahlström på kungafamiljens älskade Solliden på Öland under sommaren.

Klädkoden ser till en början ut att ha varit ljusblå, men kungens byxor går definitivt inte in i den färgskalan. Hans chinos är istället turkosa, och om man läser i kungahusets kommentarsfält på Instagram är det många som hajat till över 72-åringens val av byxor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Så piffiga byxor Kungen har! 90-talsvibe”, skriver en person.

“Älskar allt med denna bild! Så snyggt med mer färg på vår älskade kung också”, berömmer en annan följare.

Annons

“Snyggt, kungen!”, skriver en tredje.

Enligt Svensk Dam är byxorna från märket Pelle P, vars grundare är Pelle Pettersson. Hans kläder har vid tidigare tillfällen burits av både Victoria och prinsessan Madeleine, men Pelle hade inte en aning om att kungen skulle ha just de byxorna på sig vid fototillfället.

– Hahaha, nej! Vad kul! Det är både tillfredsställande och trevligt att höra, säger han till Svensk Dam och fortsätter:

– Jag har förstått att även kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine använder paltor från oss. Det är väldigt trevligt att det sprider sig, vårt lilla klädmärke. Det finns ju en del kända personer som har plaggen och tycker att de är bra och trevliga kläder. Det är glädjande.

Se bilderna här: 

FOTO: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset

Annons