Flickvännen stöttas i sorgen under Ari Behns begravning

Ari Behn och Ebba

Ari Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann anlände till Oslo domkyrka med nedböjt huvud.
Men hon slipper vara ensam i sorgen – under begravningen är hon omgiven av hundratals sörjande.
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord
Slå på ljud

Det var på juldagen som NRK kom med det tragiska beskedet att Ari Behn har gått bort, 47 år gammal. Ari var gift med prinsessan Märtha Louise från 2002 till 2016 och under äktenskapet fick de barnen Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11.

Strax efter skilsmässan träffade Ari Behn kärleken på nytt i juristen Ebba Rysst Heilmann, 34. När hon anlände till pojkvännens begravning under fredagen var hon insvept i en lång svart halsduk och med blicken i marken. Med bestämda steg gick hon mot Oslo domkyrka, arm i arm med en kvinna.

Flickvännens känslosamma ord om sorgen

Ebba Rysst Heilmann har tidigare skrivit om sorgen efter Ari Behns bortgång. På Instagram tog hon farväl av pojkvännen och skrev:

”Du är den sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människan. Jag är alltid med dig, min älskade Ari. Och jag vet att du är med mig resten av mitt liv och tar hand om mig och stöttar mig tills vi ses igen.”

Hon uttryckte även sin tacksamhet för tiden hon fick ihop med Ari.

”Nu har ditt hjärta fått ro, men det kommer att slå hårt i min kropp för alltid. Lyckligtvis visste du allt detta och hur mycket jag älskade dig därför att jag berättade det för dig varje dag. Jag ska göra allt jag lovade dig att göra precis som du fick mig att tro att jag kan.”

Ebba Rysst Heilmann anländer till domkyrkan.

Ebba Rysst Heilmann anländer till domkyrkan.

Biskopens fina ord under begravningen

I domkyrkan var Ebba Rysst Heilmann omgiven av hundratals sörjande. Oslos biskop Kari Veiteberg säger under ceremonin:

– Döttrar, föräldrar, syskon, partners, familj, och vänner. Alla som är här i kyrkan, och alla som ser på – vi är samlade här för att ta avsked av Ari Behn.

Enligt uppgifter till NRK är det okänt var Ari Behn kommer att begravas.

FOTO: Vidar Ruud/TT, Andreas Fadum / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN