LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Flickvännen Ebbas hemliga avsked till Ari Behn

21 jan, 2020 
Malin Ljung
Ari Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann valde att hålla ett minnestal efter begravningen. Hennes känslosamma ord berörde familjen och vännerna som samlats för att minnas författaren.
Annons
Vila i frid Ari BehnBrand logo
Vila i frid Ari Behn

På juldagen 2019 kom det tragiska beskedet att prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn avlidit bara 47 år gammal. Familjens talesperson bekräftade att författaren tagit sitt liv och hittats i sitt hem där han befann sig.

Planen var egentligen att Ari Behn skulle fira jul tillsammans med sin exhustru Märtha Louise och döttrarna, men under begravningen berättade äldsta dottern Maud Angelica, 16, i sitt minnesord att hennes pappa aldrig dök upp.

Ari Behn och Märtha Louise skilde sig 2016 efter 13 år om gifta, efter separationen har Ari Behn flera gånger pratat om den svåra tid som följde och att han kämpat.

Ari Behn bekräftade flickvännen för två år sen

För två år sen kom dock ett glädjebesked, Ari Behn hade funnit kärleken igen i juristen Ebba Rysst Heilmann, 34.

Hon fanns med under begravningen i Oslo domkyrka där även den norska kungafamiljen fanns på plats, så även prins Daniel som representerade det svenska kungahuset.

Ari Behn och flickvännen Ebba
Ari och Ebba bekräftade sin relation 2017.

Begravningen direktsändes i tv på initiativ av familjen, då det enligt dem gick i linje med Ari Behns egen önskan. Under den cirka 90 minuter långa ceremonin i kyrkan höll författarens mamma och pappa, samt bror minnestal. Så även 16-åriga dottern Maud Angelica. Men flickvännen Ebba valde att istället hålla ett känslosamt tal efter begravningen då familj och vänner samlades på Theatercaféen, enligt norska Se og Hör.

Annons

Sajten har tagit del av Ebbas varm ord om Ari Behn:

– Passionen tog aldrig slut. Vi fyllde på varandras tomrum gång på gång. Jag behövde dig på mitt sätt, du behövde mig på ditt. Vid precis rätt tidpunkt för oss båda, sa Rysst Heilmann.

Ebba Ritts på Ari Behns begravning
Ebba (till höger) höll ett minnestal till Ari Behn efter begravningen.

 

 

Flickvännen valde dessutom att lyfta Aris fina sidor att se alla personer han mötte och hur han behandlade henne.

– Jag var oändligt stolt över att du hade gåvan att se varenda människa i en värld där vi nästan glömmer varandra. Jag är oändligt stolt över att jag fick vara din tjej, och att du aldrig stötte bort mig, även i de tyngsta stunderna.

Ebba om kärleken till Ari Behn

Även om sorgen så klart är stor talade Ebba Rysst Heilmann om hur hon minns tiden med Ari och hur den påverkar henne.

Annons

– Jag är oändligt glad över de vackra dagarna jag fick tillsammans med dig och jag är oändligt tacksam för allt du har lärt mig. Du förblir den mest avgörande och viktiga människan i mitt liv hittills.

Ari Behn har själv talat med stora ord om kärleken och förhållandet med Ebba. För ett år sedan gästade han Skavlan och för programledaren Fredrik Skavlan berättade han om flickvännen:

– Vi har fått ett otroligt bra förhållande i en tid som varit väldigt speciell. Hon har varit enormt stöttande, sa han i programmet.

FOTO: TT

Annons