TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Fansen rasar efter rasistiska detaljen – under prinsessans möte med Meghan Markle

24 dec, 2017 
Lina Arvidsson
När prinsessan Michael av Kent skulle träffa prins Harrys fästmö Meghan Markle för första gången, valde hon att pynta sig med en rasistisk symbol. Nu rasar fansen mot prinsessan Michael.
Annons

Meghan Markle, 36, har hittills mottagits varmt av det brittiska kungahuset. Efter förlovningen med prins Harry har lyckönskningarna strömmat in och den blivande prinsessan tycks ha fångat britternas hjärta.

I dagarna träffade Meghan Markle prinsessan Michael av Kent för första gången. Vid tillfället för deras första möte valde prinsessan Michael att bära ett mycket opassande smycke – en rasistisk brosch, i så kallad blackamoor-stil, föreställande en svart person i tjänarutstyrsel, skriver Radar Online.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Meghan Markles mamma, Doria Radlan, är afro-amerikan och Meghans fans rasar nu över att prinsessan Michael valde att bära en rasistisk symbol vid deras första möte.

– Man kan tycka att medlemmar av kungafamiljen skulle veta bättre än att bära ett sådant smycke i allmänhet och i synnerhet när prins Harrys mixade fästmö ska träffa den utökade familjen för första gången, säger en källa.

Annons

Prinsessan Michael har ett rykte om sig att vara både manipulativ och bossig, skriver Radar Online. Hon ska också ha uttryckt rasistiska åsikter tidigare. 2004 ska hon ha sagt åt ett sällskap med mörkhyade gäster på en restaurang att “åka tillbaka till kolonierna”.

Hon ska sedan ha tillbakavisat anklagelserna och menat att hon är långt ifrån rasist. Prinsessan har försvarat sig i en intervju i ITV, omskrivet av Harpers Bazaar, med att hon försökte klä ut sig till afrikan under en resa, men att hennes gråblå ögon ska ha avslöjat henne.

– Jag hade det här äventyret med de här gulliga, speciella människorna och att kalla mig rasist, det är en kniv genom mitt hjärta för jag älskar verkligen de här människorna, sa prinsessan Michael då.

På Twitter har många reagerat över prinsessan Michaels rasistiska smycke.

”Var det någon annan som noterade det här? Den ökända rasistiska prinsessan michael of kent bär en rasistisk brosch under en lunch med Meghan Markle”, skriver en person som nedan ses få medhåll av andra Twitter-användare.

https://twitter.com/annehelen/status/943935639258480640

Foto: IBL, Twitter

Annons