LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Familjens vädjan inför Ari Behns begravning

30 dec, 2019 
Ari Behn.
På fredag begravs Ari Behn.
Nu berättar familjen sin önskan kring hur den ska bli.
Annons

Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritikenBrand logo
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken

Ari Behns bortgång på juldagen har lämnat en hel värld i chock och sorg. Konstnären och författaren valde att ta sitt liv, bara 47 år gammal. 2016 skilde han sig från norska prinsessan Märtha Louise, 48, efter ett drygt 15 år långt äktenskap.

Det svenska kronprinsessparet har kommenterat Aris tragiska bortgång i ett uttalande:

”Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, skriver kronprinsessan Victoria och prins Daniel i uttalandet.

Även Ari Behns flickvän, juristen Ebba Rysst Heilmann, 34, har skrivit ett känslosamt inlägg på Instagram där hon tar farväl av sin pojkvän till en bild på paret.

Familjens önskan

Nu har familjens talesperson Geir Håkonsund berättat för Dagbladet hur de önskar hans begravning. Bland annat säger han att det inte är några reserverade platser i kyrkan, förutom till familjen och de allra närmaste vännerna.

Annons

– Familjens önskan är att alla som vill ta ett sista farväl av Ari ska få möjligheten till det, säger han till tidningen.

Han vädjar även å familjens vägar att inte fotografera eller filma inne i kyrkan.

– Jag vill även påminna om att detta är en familj i djup sorg, vilket jag hoppas att folk respekterar och att ingen tar bilder eller filmer av familjen i kyrkan, säger han.

Geir Håkonsund säger även till tidningen att begravningen kommer hållas i Oslo domkyrka fredagen den 3 januari och att dörrarna öppnas klockan 12.00.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Andreas Fadum

Annons