LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Familjens ord efter Ari Behns död

27 dec, 2019 
Malin Ljung
Under juldagen kom beskedet att norska prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn hade avlidit. Nu uttalar sig hans familj om den stora sorgen.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Under juldagskvällen kom det tragiska beskedet – den norska prinsessan Märtha Louise exmake Ari Behn har gått bort. Han blev bara 47 år gammal.

– Det är med sorg i hjärtat som vi, de allra närmaste anhöriga till Ari Behn, att vi i dag meddelar att han har tagit sitt liv, meddelade Ari Behns manager Geir Håkonsund.

Ari Behn var författaren som tog prinsessan Märtha Louise hjärta med storm, och 2002 gifte de sig. Tillsammans fick de barnen Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11 – som de haft delad vårdnad om sedan de skilde sig 2016.

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn
Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn var gifta i 15 år.

Den norska kungafamiljen har uttalat sig om Ari Behns tragiska bortgång, kung Harald och drottning Sonja var djupt berörda av beskedet och uttryckte sin sorg i ett uttalande.

Annons

Kungafamiljens relation till Ari Behn

– Ari var en viktig del av våran familj i många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom.

Även kronprins Haakon och kronprinsessan Mette Marit har uttalat sig om sin tidigare svågers bortgång. De minns honom med värme och skrev att de alla tyckte väldigt mycket om Ari.

– För oss var Ari en god vän, en kär familjemedlem och en fantastisk onkel, som vi delade många av livets små och stora ögonblick med.

Dagen efter det tunga dödsbeskedet uttalade sig Ari Behns familj till norska Dagbladet. De tackade alla för stödet de fått efter Aris bortgång.

– Det värmer att se att Ari har betytt så mycket för så många, säger de i ett uttalande genom Ari Behns manager Geir Håkonsund.

Ari Behn
Den norska kungafamiljen sörjer Ari Behn och minns honom med värme.

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn har efter skilsmässan haft en god relation och stöttat varandra, men samtidigt har han lidit av psykisk ohälsa till och från. Bland annat har han själv berättar hur han drabbats av panikångestattacker ett flertal gånger och även varit inlagd på sjukhus.

Annons

Ari Behns sista tid i livet

– Jag skakade och hackade tänder. Jag trodde att jag skulle dö. Det var ett väldigt starkt ögonblick. Fysiskt kändes det som att jag fick hjärtinfarkt, stroke och andningssvårigheter samtidigt, har han tidigare sagt i en intervju med Dagbladet.

I en intervju med Verdens Gang i oktober menade Ari Behn att han nu mådde ”väldigt bra” och börjat landa efter den tuffa tiden.

– Jag har haft mina utmaningar de sista åren, men jag har tagit mig igenom det, sa han då.

Sök omedelbart hjälp om du eller någon du känner går i tankar om att ta sitt liv. Ring 112 eller sök hjälp via en psykiatrisk akutmottagning.

FOTO: TT, Karin Törnblom/TT

 

Annons