TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Familjen bryter tystnaden om prins Joachims stroke

05 aug, 2020 
prins Joachim och prinsessan Marie
För en kort tid sedan föll prins Joachim plötsligt ihop under en vistelse i familjens vinslott Château de Cayx i Frankrike.
Prinsen hade drabbats av en stroke och opererades akut för blodpropp i hjärnan.
Nu uttalar sig familjen för första gången om händelsen.
Annons
Prins Joachim förd till sjukhusBrand logo
Prins Joachim förd till sjukhus

För drygt en vecka sedan nådde nyheten om Prins Joachim, 51, världen. Prinsen hade ramlat ihop i slottet i Frankrike och därefter blivit förd till sjukhus. Till en början fanns det ingen vetskap om vad som orsakat händelsen, men senare samma kväll visade det sig att plötsliga fallet ska ha orsakats av en blodpropp i hjärnan.

Familjen samlad

Tillsammans med sin hustru Marie och sina fyra barn var Joachim på den danska kungafamiljens vinslott Château de Cayx då händelsen ägde rum. Äldsta sonen Felix fyllde år och hans födelsedag firades. Dock tog semestern och firandet en oväntad och mörk vändning då Joachim kände sig dålig och plötsligt föll ihop.

Prins Joachim och hans familj dagen innan händelsen. FOTO: TT

Insåg snabbt allvaret

Familjen insåg snabbt allvaret och ringde efter en ambulans. Kort därefter fördes prinsen till ett lokalt sjukhus, men flyttades senare till ett större sjukhus i Toulouse, då allvaret var större än vad man tidigare befarat.

Annons

Joachim hade drabbats av en stroke och opererades akut för blodpropp i hjärnan.

I början av denna vecka blev prins Joachim utskriven från sjukhuset och är nu åter tillbaka på vinslotten i södra Frankrike.

Familjens ord om händelsen

I ett pressmeddelande har nu prinsens familj uttalat sig för första gången efter händelsen.

– Vi är mycket lättade över att hans kungliga höghet prins Joachim nu är utskriven från sjukhuset.

Till Se og Hør har grevinnan Alexandra, genom sin pressrådgivare Helle von Wildenrath Løvgreen, berättat att prins Joachims söner fått möjlighet att prata med sin pappa.

– Mina söner har lyckligtvis varit i ständig kontakt med sin far under hans tid på sjukhus, säger grevinnan Alexandra och fortsätter:

– Prinsen ringde själv till dem dagen efter operationen, vilket betydde otroligt mycket för dem.

Grevinnan alexandra
FOTO: Jens Christian/TT

Sjukdomsfallet kom som en stor chock för familjen, då de precis hade haft en fin tid ihop på vinslottet.

– Vi hade just avslutat några fantastiska dagar tillsammans på Château de Cayx i samband med prins Felix födelsedag, avslutar grevinnan till Se og Hør.

FOTO: TT

Annons