Artikeln innehåller reklamlänkar

Familjebeslutet – prins Carl Philip tar en paus: ”Blickar fram”

Prins Carl philip tar en paus

Under dagen lämnade prins Carl Philip beskedet – han pausar sin racingkarriär för att fokusera på familjen.

Prins Carl Philip har i många år lagt mycket tid och energi på sin racingkarriär, och nog har det varit uppmärksammad. Men nu meddelar han själv att han tar en paus från sporten.

Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing. Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning”, skriver prins Carl Philip i ett inlägg på prinsparets Instagram.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Bland kommentarerna till inlägget stöttas han av många för sitt beslut.

Rätt prioritering Prinsen. Barnens uppväxt går inte i repris. Racerbanorna finns kvar”, skriver en.

Så klokt prinsar!! Barnen är små under endast en period av hela livet!!!”, skriver en annan.

Vad bra att du gjort detta!”, skriver ännu en.

Prins Carl Philip kommer fortsatt att vara knuten till Cyan racing.

Vi stöttar honom i hans beslut och ser framemot framtida samarbete”, skriver Cyan racings ordförande Christian Dahl enligt SVT.

Annat på agendan

Förutom att tillbringa tid med barnen har prins Carl Philip och prinsessan Sofia annat på agendan. De jobbar hårt med sitt arbetet att motverka nätmobbning. Förra veckan släppte de en bok som riktar sig till föräldrar, ett samarbete mellan prinsparets stiftelse och organisationen BRIS.

Titeln på boken är Handbok för nätföräldrar, och den handlar om livet på internet. Syftet med boken är att underlätta i samtalet mellan barn och vuxna, och den delas ut till alla hushåll i landet med barn som fyller tio i år.

”Vi är stolta att kunna presentera ”Handbok för nätföräldrar””, skrev prinsparet i ett inlägg på Instagram när de delade med sig av den glada nyheten.

LÄS MER: Prins Carl Philip går i prinsessan Madeleines fotspår: ”Stolta”

LÄS MER: Efter bråket med prins Carl Philip – Biancas oväntade kärleksavslöjande

FOTO: TT, Instagram

SENASTE NYTT!