Prinsessan Estelle hyllas efter invigningen av Guldbron

Estelle och kronprinsessan Victoria
I helgen invigdes den omtalade Guldbron i Stockholm.
Förutom själva övergången var huvudpersonerna tre generationers kungligheter.
Och nu har bilder på prinsessan Estelle väckt starka reaktioner.
Slå på ljud

Efter mycket om och men var det i helgen äntligen dags för Guldbron att invigas. Kolossen från Kina har stått där mellan Gamla stan och Södermalm i Stockholm sedan i mars i år, men har inte varit redo för trafik förrän nu.

Det var i söndags som invigningen skedde, och dagen därpå öppnades den upp för allmänheten. Hela konstruktionen väger runt 3 700 ton och har en gyllene färg för att passa in med fasaderna i Gamla stan.

Kung Carl XVI Gustaf var den som klippte bandet och förklarade bron invigd, och assisterades under ceremonin av sin dotter, kronprinsessan Victoria, och sitt barnbarn prinsessan Estelle. De följdes under promenaden över bron av ett gäng barn, men själva invigningen blev inte så stor som den hade kunnat vara.

Kungen om historiska dagen

Anledningen till det är naturligtvis coronapandemin som satt sina gränser för hur ett firande kan se ut. Trots de var det många stockholmare som tog sig dit för att bevittna den historiska händelsen.

– I oktober 1935 invigdes den så kallade Kloverblads-slussen av min farfars far, Gustaf V. Med vid det tillfället var också min farfar, Gustaf VI Adolf, som då var kronprins. Och även min far, arvsprins Gustaf Adolf. Idag, 85 år och tio dagar senare står jag här i sällskap med min dotter, kronprinsessan Victoria och dotterdotter prinsessan Estelle, berättade kungen under sitt tal.

Det var alltså en stolt tradition som upprätthölls under söndagen.

– Vi är förstås alla glada att kunna vara här vid detta högtidliga tillfälle, slog Carl XVI Gustaf sedan fast.

Efter ceremonin lade kungahuset upp ett inlägg på Instagram med bilder från dagen, och det har fått svenska folket att jubla.

Tidigare i dag invigde Kungen, i närvaro av Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, den nya Slussbron, som förbinder Stadsholmen (Gamla stan) och Södermalm i Stockholm”, skriver kungahuset i inlägget.

Många av de som följer kontot har nu reagerat positivt på bilderna där de glada trion syns tillsammans.

Fint att se tre generationer Bernadotte inviga guldbron tillsammans!”, skriver en person.

Man blir alldeles VARM i hjärtat, och STOLT, över att ha en så fin kungafamilj hos oss i Sverige!!! Tre generationer, underbara alla tre, skriver en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Reaktionerna på kungens hatt

Under invigningen bar både kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle beiga kappor, något som många påpekar och tycker är fint. Men också kungen får glada tillrop för sin stil.

Snygg hatt, ers majestät”, skriver en person.

Som vanligt får också prinsessan Estelle hurrarop från svenska folket.

”Oj vad stor och fin tjejen har blivit!”, skriver en.

Estelle är så duktig”, skriver en annan.

Och flera personer skriver kort och gott:

”Estelle”, och skickar med en massa hjärtan.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!