TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Efter tragedin – kronprinsessan Victoria och Daniel avbryter semestern

31 jul, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en tuff höst att se fram emot efter sommarledigheten.
Det brinner på många håll i Sverige just nu. Igår avbröt kronprinsessan Victoria, prins Daniel och kung Carl Gustaf sin semester för att visa sin uppskattning till dem som arbetar med att släcka bränderna.
Annons

I ett Instagraminlägg delar kungahuset med sig av flera foton där kung Carl Gustaf, 72, kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 44, besöker eldhärjade områden i Jämtland och Hälsingland. Det är bara två av de många ställen det brinner på i Sverige just nu till följd av den varma och torra sommaren.

“Jag ville komma hit idag för att visa min och Kungafamiljens uppskattning för alla er som arbetar med bränderna. Både anställda och frivilliga. Vi är väldigt många i vårt land som känner stor respekt och tacksamhet för era insatser” sa kungen i ett uttalande enligt Instagraminlägget.

Kungen befann sig då i Pålgård, ett litet samhälle utanför Hammarstrand i Jämtland, medan kronprinsessan och prinsen var i Färila, Hälsingland, som också drabbats hårt av skogsbränderna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Både kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Daniel avbröt sina semestrar för att åka till de eldhärjade områdena, och nu hyllas kungafamiljen för tilltaget.

Annons

“Tack vår fina Kungafamilj, för den empati Ni visade för alla som har jobbat och de som nu jobbar med släckningsarbetet”

“Vårt kungahus är bäst, avslappnade och alerta, för folket i tiden!”

“Fint och bra är stolt över vår fina kungafamilj” är några av kommentarerna kungafamiljen fått på sin Instagram.

Efter besöket igår har kungen och kronprinsessparet återgått till sina semestrar. Nästa officiella åtagande kungen har är inte förrän nästa vecka, den 11 augusti, då han och drottning Silvia, 74, deltar under en prisceremoni av utställningen Idéträdgårdar. Kronprinsessparet däremot kan se fram emot två sköna veckor till. De behöver inte jobba förrän den 17 augusti då Utrikesdepartementet kallar till en sammankomst inför ett besök i Estland.

FOTO: IBL

Annons