LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Efter tittarnas ilska – SVT avslöjar orsaken till att de sänder prins Gabriels dop

25 okt, 2017 
Malin Ljung
Nu kan Hänt avslöja vad det är som gör att SVT visar prins Gabriels dop på tv, samtidigt som de tidigare ville nobba prinsessan Madeleines dop av yngsta sonen Nicholas.
Annons

Det är skillnad på prins och prins? När prinsessan Madeleines och Chris O´Neills planerade att döpa sin yngsta son Nicholas  för två år sedan nobbade SVT till en början att sända det kungliga dopet. Det var först efter tittarnas uppror som kanalen vände på klacken och lyssnade till folket – i sista sekund valde de att ändå sända dopet.

– Många ur vår publik har hört av sig till oss och varit besvikna, sa SVT:s programbeställare Clara Mannheimer då till Svensk Dam.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under måndagen meddelade hovet att prins Carl Philip och prinsessan Sofias yngsta son Gabriel kommer döpas i direktsänd tv – och då av kanalen SVT.

Nu avslöjar SVT:s presschef Camilla Hagert för Hänt att tittarnas starka reaktioner vid prins Nicholas dop helt klart varit avgörande för att även yngsta kusinens dop ska sändas.

– När prinsessan Madeleines son Nicholas skulle döpas var det många som hörde av sig till SVT och önskade att vi skulle sända detta. Vi lyssnade då på publikens önskemål. Därav sänder vi även detta kungliga dop, skriver hon i ett meddelande.

Kul tycker vi på Hänt, den 1 december klockan 12 sitter vi bänkade!

FOTO: Kungahuset

Annons