Efter pausen: Harry och Meghan Markle kan lämna kungafamiljen

Prins Harry och Meghan Markle kan lämna kungafamiljen

Nyligen kom beskedet att prins Harry och Meghan Markle tar en paus från sina kungliga uppdrag.
Nu menar brittiska hovexperter att detta kan vara första steget i att paret lämnar kungafamiljen helt.
– Utan tvekan, säger Rusell Myers i podcasten Pod Save the Queen.

Det har stormat kring prins Harry, 35, och hans hustru Meghan Markle, 38, på senaste tid. Ända sedan parets kärlek blev offentligt har Meghan fått utstå hårda rubriker och artiklar från den brittiska pressen, vilket ökade under Meghans graviditet och efter att parets son, Archie Mountbatten-Windsor, föddes i maj i år.

Nyligen blev det klart att prins Harry och Meghan Markle tar en paus från alla kungliga uppdrag och enligt CNN är anledningen att paret ska tillbringa mer tid med familjen. Beskedet kom efter en lång och turbulent tid för de nyblivna föräldrarna som i början av oktober gick ut med att de stämmer en brittisk tidning efter att de publicerat ett handskrivet brev som Meghan skickat till sin pappa. I samband med beslutet om stämningen gick prins Harry ut med ett uttalande där han försvarade sin fru från den brittiska pressen.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”, skrev Harry i uttalandet.

Meghan Markle om tuffa tiden

Nu har även Meghan Markle talat öppet om sitt mående. I en dokumentär om parets nyliga resa i Sydafrika ses Meghan intervjuas av ITV News och förklarar där att den senaste tiden varit tuff och att hon har haft svårt att kombinera de kungliga uppdragen med livet som nybliven mamma.

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket, berättade Meghan och fortsatte:

– Så att addera det på toppen av allt, bara att försöka vara en nybliven mamma eller nygift. Det är… ja… och tack för att du frågade, för det är inte många som har frågat ifall jag är okej. Men det är en väldigt verklig sak att gå igenom bakom kulisserna.

På frågan ifall hon ”inte är okej” svarade hertiginnan ja.

Kan lämna kungafamiljen helt

Nu har prins Harry och Meghan Markle alltså beslutat sig för att ta en sex veckors-lång paus från sina kungliga uppdrag – men enligt de brittiska hovexperterna Russell Myers och Richard Palmer kan detta vara ett första steg till att paret lämnar kungafamiljen helt, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

I podcasten Pod Save the Queen pratar hovexperterna om prinsparets paus och Russell och Richard verkar tämligen säkra på sin sak. De antyder att beskedet om pausen för prins Harry och Meghan från är ett steg i riktningen till att paret kommer att lämna sina kungliga uppdrag för gott.

– För mig verkar det nästan som att de skapar ett narrativ som senare kommer rättfärdiga att man gör exakt detta vid ett senare tillfälle, säger Richard Palmer i podcasten och fortsätter:

– Om de delar med sig av hur olyckliga de är och att deras liv har blivit ett helvete för dem, är det lättare för dem att lämna och bo i till exempel Los Angeles eller Afrika som privatpersoner.

Även hovexperten Russell Myers stämmer in:

– Jag tror utan tvekan att de har lagt grunden för det här.

FOTO: TT/Backgrid UK, TT/Splash News

SENASTE NYTT!