Efter olyckan – hovets mörkande om prinsessan Estelle

Hovets mörkande om kungafamiljen

Snart är det dags för sportlov!
Sist som kronprinsessfamiljen var på skidsemester så gick det inte så bra för Estelle som slutade med gipsat ben.
Så, hur ska familjen tillbringa höstlovet?
Slå på ljud

Vid årsskiftet så bar det av till Alperna i Italien för kronprinsessparet och barnen. Tiden tillbringades med att åka skidor och ha trevligt. Men det blev inte bara en solskenshistoria för familjen under skidresan. Nämligen så föll prinsessan Estelle, 8, i skidbacken en dag.

Hon fördes till sjukhus där hon röntgades för att sedan få vård.

Det hela slutade med ett brutet ben för prinsessan Estelle, vilket ledde till omplåstring i form av gips.

FOTO: Suvad Mrkonjic/TT

Fraktur på smalbenet

För att efter det ta sig fram så fick Estelle använda sig utav kryckor.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare bekräftat för Aftonbladet.

Men att avbryta semestern efter händelsen kom inte på fråga för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Och informationssekreteraren Johan Tegel bekräftade även för Expressen att Estelle i övrigt mådde bra, trots omständigheterna.

– Jag känner inte till hur det har gått till. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger Johan Tegel till tidningen.

“Privata aktiviteter”

Då lill-prinsessan verkar vara en stark tjej som repar sig snabbt är ju frågan nu, knappt två månader senare, vad som händer på sportlovet? Skollovet närmar sig nämligen med stormsteg. Vad blir det för aktivitet för familjen? Kan det bli så att det blir skidåkning igen, trots händelsen och skadan?

När Hänt får tag på hovet så blir svaret om eventuella aktiviteter och roligheter på sportlovet mycket mystiskt och hemligt.

– Då din fråga rör eventuella privata aktiviteter har jag ingen information att lämna, meddelar informationssekreteraren Johan Tegel Hänt.

Så hur kungafamiljen kommer att tillbringa sitt sportlov, och vilka som kommer att vara med varandra, verkar förbli ett stort frågetecken.

Prinsessan Sofia, drottnings Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel. FOTO: hbgbild / MEGA/TT

FOTO: Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!