Efter kungafamiljens besked – sprickan mellan Leonore och Estelle

Efter kungafamiljens besked – nya sprickan mellan Leonore och Estelle

Kungafamiljen håller kontakten med varandra på Skype under Coronakrisen.
Men för kusinerna prinsessan Estelle och prinsessan Leonore är situationen svår då de är så långt ifrån varandra.
För små barn är det lång väg mellan Sverige och Florida.

Hela världen påverkas av Coronaviruset, Covid-19. Detta gäller även kungafamiljen som under de senaste månaderna tvingats göra många större förändringar i sitt arbete.

Tidigare hade medlemmarna i kungafamiljen offentliga uppdrag med besök och möten. Nu hålls nödvändiga möten på digitalt sätt.

Drottning Silvia och kung Carl Gustav tillhör som 70-plussare en riskgrupp och isolerar sig på slottet i Stenhammar utanför Flen. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel arbetar från Haga och umgås med barnen prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4.

Prinsessan Sofia har gått en tre dagar lång kurs för att arbeta inom den hårt pressade vården.

Prinsessan Sofia i blå och vita vårdkläder

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

I en intervju i  Aftonbladet har drottning Silvia berättat hur familjen kommunicerar med varandra – vilket de gör i stort sett dagligen.

– Vi använder Facetime ofta. Någon kanske har sett hela vår familj vinka till varandra? Jag har aldrig haft så mycket tid som nu att skriva till barnen eller släkt, och skicka små filmer som alla ju gör nu. Vissa tokiga, men roliga! säger drottning Silvia i intervjun.

Kusinerna på lång håll

Drottning Silvia är sedan tidigare van att kommunicera via Skype då dottern, prinsessan Madeleine, bor i Florida med maken Chris O´Neill och barnen prinsessan Adrienne, 2, prins Nicolas, 4, och prinsessan Leonore, 6.

Prinsessan Leonore och prinsessan Estelle är nära varandra i ålder och leker gärna tillsammans när de träffas. Nu kommer det dock att dröja innan de små kusinerna får möjlighet att leka. Det är fortfarande oklart när det kommer att bli möjligt för prinsessan Madeleine familj att resa till Sverige nästa gång.

drottning Silvia och kungen

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvia har berättat att hennes äldsta barnbarn Estelle är också den som förstår mest av situationens allvar när de pratar på Skype.

– Estelle går i skolan som vanligt och har kvar sitt vardagsliv. Hon är nu åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!” säger drottning Silvia.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!