Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter ilskan – prinsessan Madeleine svarar på kritiken

Prinsessan Madeleine har kritiserats för att hon inte representerar Sverige och kungafamiljen tillräckligt mycket.
Nu bemöter hon kritiken i en intervju med Svensk Damtidning.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är den medlem i svenska kungafamiljen som varit mest frånvarande de senaste åren. 2010 tog Madeleine sitt pick och pack och flyttade till New York, därefter har hon bara bott i Sverige under kortare perioder.

Senast var ifjol då Madeleine och maken Chris O’Neill lämnade London för Stockholm veckor före yngsta dottern Leonores födsel. Men i slutet av sommaren meddelade hovet plötsligt att prinsessan med familj lämnat Sverige och flyttat tillbaka till USA. Sedan dess är de bosatta i Miami, Florida.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Under årens gång har prinsessan Madeleine flertalet gånger kritiserats för att hon inte representerar Sverige och kungafamiljen i samma utsträckning som övriga familjen gör. Nu väljer Madeleine att bryta tystnaden och bemöta kritiken i en stor intervju med Svensk Dam som träffade henne i New York.

– Det kanske man blir ledsen för, men å andra sidan så har jag ju inte den rollen heller, säger hon till tidningen.

Madeleines stöd till kronprinsessan Victoria

Prinsessan Madeleine har bland annat lyst med sin frånvaro på bland annat Nobelpriset, kungens födelsedag och flera andra högtider där svenska folket är vana vid att se familjen samlad. Tidigare, innan hon flyttade till New York första gången, var de kungliga fansen vana vid att se Madeleine på flertalet middagar och kungliga sammankomster – och hon har ofta gjort succé och hyllats som den mest välklädda och vackraste av alla gäster.

Samtidigt är Madeleine tydlig i intervjun med Svensk Dam att om hon behövs för representation så skulle hon vara mer närvarande. Framför allt om storasyster, kronprinsessan Victoria, önskade att ha Madeleine mer nära.

– När de behöver mig så kommer jag, och jag ser det som att vi ska finnas bakom henne, vill hon ha stöd så hjälper vi så klart till, säger Madeleine till Svensk Dam.

I slutet av veckan väntas prinsessan Madeleine att komma till Sverige för att närvara vid bokmässan i Göteborg. Där ska hennes barnbok Stella och hemligheten att marknadsföras, en bok hon gjort tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Henrik Montgomery/TT

SENASTE NYTT!