Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter händelserna – nya anmälningar mot Estelles skola

Fler anmälningar har kommit in till prinsessan Estelles skola – Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.

Prinsessan Estelle började i höstas skolan och följdes på sin första skoldag av mamma Victoria och pappa Daniel. Nu vittnar anmälare om kaos på skolan med mobbning och skadegörelse.

I höstas började prinsessan Estelle, 6, i den exklusiva friskolan Campus Manilla dit bland annat barn till kändisar, kungligheter och näringslivstoppar går. Men nu har flera nya anmälningar inkommit till skolinspektionen om kaos och mobbning på skolan.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Under hösten har flera händelser skakat Campus Manilla och skolinspektionen har nyligen slagit fast att det finns stora problem på skolan. Bland annat kritiseras skolan för sitt arbete med att hantera kränkningar av elever, klagomål och elevhälsa, som Aftonbladet tidigare rapporterat.

Den 29 november 2018 slog skolinspektionen fast att problemen måste lösas senast den 1 april i år. Efter detta har nya anmälningar kommit mot skolan, skriver Expressen.

Enligt en anmälan ska elever ha tagit med hemgjorda smällare som smälls inomhus.

“Skolan känns inte säker”, skriver anmälaren.

I en annan anmälning står det att det råder kaos på skolan och att mobbning är vanligt bland eleverna.

“Det är totalt kaos på skolan och situationen är helt ohållbar. Eleverna har ingen undervisning i flera ämnen och på lektionerna är det kaos. Det finns ingen styrning eller riktlinjer på skolan … Det som är mest bekymmersamt just nu är att det inte finns säkerhet på skolan. Mobbing och kränkningar är vardag”, skriver anmälaren.

Hovet svarar om Estelles skolgång

Campus Manillas rektor Carina Hagström-Bergh håller inte med om anmälarnas beskrivning av situationen på skolan.

– Vi hade en incident i början av december där en elev kastade en smällare i ett trapphus. En hantverkare fanns i närheten men ingen blev skadad. Att elever har smällare i skolan är förbjudet. Skolan ser allvarligt på detta och det har fått kännbara konsekvenser för de inblandade, skriver Carina Hagström-Bergh i ett mejl till Expressen.

Hon fortsätter:

– Jag kan dementera att det råder kaos på undervisningen på Campus Manilla. Elevernas säkerhet är väldigt högt prioriterad. Vi är en av Sveriges mest attraktiva skolor och vi har höga krav på oss själva.

Hon skriver också att skolan blivit utsatt för skadegörelse av elever men att detta är åtgärdat.

Prinsessan Estelle kommer fortsätta gå i skolan som vanligt, trots händelserna, meddelar hovet.

– Hovet kan inte kommentera händelserna på skolan. Prinsessan Estelle går i skolan och kommer att fortsätta som planerat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Skolinspektionen avvaktar till den 1 april innan en uppföljning görs. Om inte problemen åtgärdats då kan skolan få betala dryga böter.

LÄS MER: Hovet: Så blir Estelles skolgång efter allvarliga händelserna

LÄS MER: Bara 6 år gammal – nu förbereds prinsessan Estelle för sin nya roll

FOTO: IBL/Carolina Byrmo

SENASTE NYTT!