LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Silvias första ord efter Patrick Sommerlaths uttalande om sexköp

23 nov, 2023 
Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath misstänktes för sexköp – något han dementerat.
För första gången uttalar sig nu kungaparet om händelsen.
”Mycket allvarligt”, lyder delar av utlåtandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Patrick Sommerlath är drottning Silvias brorson och kusin till kungabarnen. Nyligen trädde han fram i en intervju med Svensk dams chefredaktör Johan T Lindwall och dementerade bestämt att han inte köpt sex. Dessförinnan hade han blivit omskriven som “kungafamiljens släkting” som anklagats för att ha köpt sex.

Sommerlath misstänktes för sexköp på en thaisalong på Östermalm i Stockholm i november 2021. Polisen sökte intensivt efter kungavännen. Både i hans bostad och i övriga Stockholm. Men brottet hann preskriberas innan han delgavs stämningsansökan.

Annons

Till Svensk Dam har Sommerlath berättat att han inte var i Sverige – han valde medvetet att avvika.

– Jag visste att jag skulle bli uthängd som sexköpare i hela Sverige om detta gick till åtal och behövde fundera över situationen i lugn och ro.

Drottning Silvia och kungen tar avstånd: ”Mycket allvarligt”

Nu uttalar sig kungen och drottningen för första gången om det hela. Kungaparet tar starkt avstånd från att Sommerlath valt att inte vara nåbar, skriver Expressen.

”Kungen har bett mig framföra att han och drottningen tar starkt avstånd från att personen valt att inte vara nåbar vid delgivningstillfället och ser mycket allvarligt på den uppkomna situationen”, svarar kungaparet genom Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Flera poliser har yttrat att det varit bristande engagemang från hovet för att hjälpa till med att få tag på Patrick Sommerlath.

Kungens kommentar på detta lyder:

”Kungen framför vidare att hovets förhållningssätt alltid är att ha ett gott samarbete med polisen. Enligt hovets säkerhetsavdelning har det gällt även vid denna händelse”.

Annons
Patrick med drottning Silvia.
Patrick Sommerlath.
Annons

Patrick Sommerlath är mycket nära kungafamiljen och inte minst kungabarnen. Han deltar ofta vid kungliga tillställningar och har synts semestra med familjen otaliga gånger på Öland.

Han är dessutom gudfar till prinsessan Madeleines dotter prinsessan Leonore. Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine är gudföräldrar till Patricks döttrar. Kronprinsessan Victoria är dessutom gudmor till Patrick Sommerlaths äldste son.

FOTO: TT

Annons