TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine i egen tv-serie

17 dec, 2019 
Drottning Silvia med Madeleine
Drottning Silvia får en egen dokumentärserie på Viaplay.
Och någon som också kommer att ta en del plats i serien är prinsessan Madeleine – prinsessan som vi annars inte ser allt för mycket av.
Annons
Prinsessan Madeleines fina gest mot SofiaBrand logo
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia

Under morgonen blev det officiellt att drottning Silvia får en egen tv-serie på Viaplay, Barnens drottning. I tv-srien får vi följa drottningen och hennes arbete med stiftelsen World Childhood Foundation, en stiftelse som hon startade 1999, för att värna om barns rätt till en trygg barndom och förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp.

I dokumentärserien får vi ta del av exklusiva intervjuer med både drottning Silvia och prinsessan Madeleine, som även hon är mycket engagerad i arbetet med stiftelsen.

– Med Barnens drottning hoppas vi att kunna sätta ljus på ett tabubelagt ämne och förhoppningsvis öka medvetenheten om att det här sker i mycket större utsträckning än vi tror. Jag tror att många svenskar inte vet vilken otroligt viktig insats drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood gör – inte bara i Sverige utan även globalt. Vi är stolta att ha fått förtroendet att skildra deras arbete, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, i ett pressmeddelande.

Annons

Då kommer serien

I serien kommer vi också att få följa andra personer som på ett eller annat sätt jobbar för och med utsatta barn – poliser, forskare, läkare och personer som själva blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn.

Serien kommer till våren 2020.

Redan i september kunde Svensk dam avslöja att prinsessan Madeleine höll på att spela in en tv-serie.

– Det är en dokumentärserie i sex delar om drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood, sa Åsa Andreasson Åkerström som är informationsansvarig på Childhood, till Svensk Damtidning redan i höstas.

Men då kunde inte Viaplay och Nordic Entertainment Group bekräfta att uppgifterna stämde.

FOTO: TT

Annons