TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungen och drottningens semester på lyxbåt – se bilderna här

04 jul, 2019 
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia befinner sig på semester på Franska rivieran. Nu har nya bilder släppts från en båtutflykt som kungaparet åkte på tidigare i veckan.
Annons
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”Brand logo
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”

Tidigare i veckan fick vi se en ny bild från prinsparet i samband med att de går på semester. På bilden syns prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 34, tillsammans med barnen prins Gabriel, 1, och storebror prins Alexander, 3. I bildtexten skrev de: ”Vi vill önska er en riktigt fin sommar!” och det är tydligt att prinsparets följare älskade bilden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Wow. Vilket vackert foto! Vilken underbar familj!”, skrev en person i en kommentar.

”Alexander och Gabriel har vuxit upp. Vilken otroligt fin familj. Jag önskar er en vacker och glad sommar”, skrev en annan.

Enligt Svensk dam firade prinsen och hans familj midsommar i Villa Mirage i Sainte-Maxime på Franska rivieran.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på Franska rivieran

Men Carl Philip och Sofia är inte de enda medlemmar i kungafamiljen som befinner sig på Franska rivieran. Även kung Carl XVI Gustaf, 73, och drottning Silvia, 75, har flytt den svenska sommaren för varmare breddgrader.

Annons

– De befinner sig på en privat semesterresa, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Drottning Silvia
Silvia ser ut att trivas på den Franska rivieran.

Kungaparet åker till Frankrike varje år och brukar då passa på att åka ut med sin båt Polaris som kungen köpte efter att han sett den hängandes i taket i Stockholmsvaruhuset NK:s ljusgård år 2000.

Kungafamiljens exklusiva sommarresidens Villa Mirage ligger dem väldigt varmt om hjärtat, något kung Carl Gustaf berättade för Expressen vid ett tidigare tillfälle.

– Vi tycker väldigt mycket om det stället, sa han till tidningen.

Drottning Silvia
Drottning Silvia badade i Medelhavet.

Bilder från semester visar att drottning Silvia inte är någon badkruka. När de befann sig på lyxbåten hoppade hon ner i plurret med både solglasögon och keps på.

Annons

Medan Silvia badade i Medelhavet stod kungen kvar på båten med sina vänner.

Snart är det dags för familjen att åka tillbaka till Sverige. Den 14 juli ska kronprinsessan Victoria, 41, nämligen firas på Öland. Margareta Thorgren berättar också om orsaken till att inte fler av kungaparets barn är med på resan till Frankrike.

Drottning Silvia
Drottning Silvia ser ut njuta av tiden på lyxbåten.

– Kungaparets barn är alla vuxna och har egna familjer. Dock är hela kungafamiljen samlad och tillsammans på Öland, Solliden större delen av juli, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, AGENCE / BESTIMAGE

Annons