Drottning Silvia bryter tystnaden om Estelles tuffa tid

Prinsessan Estelle och drottning Silvia

Drottning Silvia sitter isolerad med kungen och har inte möjlighet att träffa sina barnbarn.
Trots detta håller familjen kontakt genom videosamtal.
Nu berättar drottningen hur prinsessan Estelle skiljer sig från de övriga kungabarnen.

Coronautbrottet har påverkat många människors vardag och så även kungafamiljens. De senaste månaderna har de tvingats göra en rad förändringar, som exempelvis att kronprinsessan Victoria, 42, och kung Carl XVI Gustaf, 73, inte närvarar på möten samtidig.

Eftersom både kungen och drottning Silvia, 76, är över 70 år gamla tillhör de en riskgrupp och väljer att hålla sig isolerade från omvärlden.

Så firade kungafamiljen påsk

Under påsken samlades kungafamiljen för att fira tillsammans – men inte fysiskt. På sitt officiella Facebook-konto delade de med sig av ett videosamtal där bland andra Victoria, prins Daniel, 46, och barnen prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, sitter framför en dator och pratar med kungen och drottningen.

Prinsessan Estelle hade då gjort ett påskkort till sina morföräldrar som hon stolt visade upp under samtalet.

– Jag har gjort ett litet påskkort till er. Det ska föreställa en lama. Sedan har jag skrivit ‘glad påsk, mormor och morfar. Varma hälsningar Estelle’, säger hon, varpå morfar kungen svarar:

– Det är jättefint! Tack ska du ha!

Drottningen om Estelles liv

Trtos att det har skett många förändringar i prinsessan Estelles liv den senaste tiden rullar skolan på som vanligt. I en intervju med Aftonbladet berättar mormor Silvia om barnbarnets vardag.

– Estelle går i skolan som vanligt och har kvar sitt vardagsliv, säger hon till tidningen.

Estelle är drottningens första barnbarn och enligt Silvia är hon införstådd med det som händer runt om i världen just nu, till skillnad från sina syskon och kusiner som är lite yngre.

– Hon är nu åtta år och ser det som händer med lite mer allvar än de andra barnbarnen. De andra nöjer sig med att ropa ”mormor!”, säger drottning Silvia till Aftonbladet.

Prinsessan Estelle går i första klass på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. När det i sommar är dags för skolavslutning har hon alltså avklarat sitt första skolår.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!