LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Elizabeth rasar över scenerna i The Crown

24 aug, 2019 
AvAndreas Kristensson
Drottning Elisabeth II upprörd över The Crown.
Netflix-serien The Crown hade premiär 2016 och skildrar drottningen Elizabeth respektive prins Philips första tid som kungligheter. Nu rasar drottningen då hon tycker att serien målar upp bilden av maken som en elak och känslokall pappa.
Annons

Videon kunde inte hittas

Den amerikansk-brittiska Netflix-serien The Crown hade sin debutsäsong för tre år sedan och fick bra kritik, till och med av drottning Elizabeth, 93, själv. När det var dags för säsong två hade hon däremot en hel del synpunkter och upprörda känslor.

The Crown utspelar sig under Elizabeths första tid som drottning och grundar sig på kung Georgs bortgång. Under första säsongen får tittarna se drottningens regim under hennes tidiga år och även om drottning Elizabeth inte tappade hakan så var hennes respons på serien ändå positiv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag var relativt imponerad”, ska drottning Elizabeth ha sagt enligt en källa till The Sun.

Drottning Elizabeth upprörd och irriterad

När det var dags för säsong två hade däremot tankegångarna skiftat en del och ett specifikt avsnitt väckte upprörda känslor hos drottningen. Avsnittet heter Paterfamilias och ska fokusera på hur sonen prins Charles, 70, blir mobbad på internatskolan Gordonstoun.

Annons

Avsnittet tar även upp hur prins Philip, 98, gång på gång visar sig känslokall när prins Charles hittas gråtande och berättar om problemen i skolan. Prins Philip kan därmed uppfattas som en elak far. Händelserna och bilden av honom får drottning Elizabeth att blir upprörd.

– Drottningen inser att många som ser The Crown tar det som en korrekt bild av kungafamiljen och hon kan inte ändra det, säger en företrädare för drottning Elizabeth och fortsätter:

– Men jag kan förmedla att hon var upprörd över det sätt som prins Philip framställs som en far som är okänslig för sin sons välbefinnande, säger företrädaren.

Drottningen särskild upprörd över en scen

I avsnittet är Elizabeth speciellt missnöjd och irriterad över en specifik scen där pappa prins Philip utger noll sympati och upplevs extremt känslokall. En händelse som hon menar helt enkelt inte stämmer överens med verkligheten.

– Det hände helt enkelt inte, förklarar företrädaren till The Express.

En historiker vid namn Robert Lacey bekräftar också att prins Philip upplevdes som elak för att han tvingade prins Charles att gå på skolan. Däremot medger han att fadern gjorde det med bra intentioner.

FOTO: TT, Netflix

Annons