TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Drottning Elizabeth planerar sin egen död – allt om hennes bortgång

05 aug, 2020 
Malin Ljung
Drottning Elizabeth II
Drottning Elizabeth är den äldsta monarken genom tiderna i Storbritannien, även den som suttit längst på tronen. Men planeringen för hennes död har pågått i tysthet och hemliga möten med ministrar har skett.
Annons
Prins Charles sjuk i corona – hovets ord om hans tillståndBrand logo
Prins Charles sjuk i corona – hovets ord om hans tillstånd

Drottning Elizabeth är med sina 94 år den äldsta brittiska monarken genom tiderna, och även den som suttit längst på tronen. Hon föddes redan den 21 april 1926, men inte som kronprinsessa. För på den tiden var det hennes farbror Edvard VIII som var kung – men han abdikerade när Elizabeth var tio år och hennes far Georg VI övertog tronen.

Elizabeth kröntes som drottning den 2 juni 1952, 26 år gammal, då hennes far gått bort i sviterna av sjukdom. I år firar hon otroliga 68 år på tronen! Men sanningen är att Elizabeth sedan länge har planerat sin egen död – eller framför allt vad som ska hända efter den.

Enligt uppgifter ska drottningen vara i bra form för sin ålder, under våren har hon förvisso följt restriktionerna om att vara i sitt hem för att undvika att smittas av corona. Både Elizabeth och maken prins Philip, 99, är i riskzonen på grund av sin höga ålder och har därför befunnit sig på Windsor. Nu förbereds dock en flytt av drottningen och prins Philip – till sommarresidenset i Balmoral i Skottland.

Annons

Så skyddas drottningen

För att skydda drottningen har personalen utsatts för vad som beskrivs som en mardröm: handplockade personer ur personalstyrkan har i två veckor suttit i karantän i en byggnad bredvid Balmoral enligt uppgifter till The Sun.

– Det är ett helvetesuppdrag för det finns absolut ingenting folk kan göra, säger källan till tidningen.

Personalen ska inte ha några faciliteter som ska ha gjort karantänen mer behaglig, istället är det skräckliknande liknelser på vad de utsätts för.

– Alla säger att det är som att vara på Colditz, krigsfånglägret, uppger källan.

Elizabeth och Philip sägs dock vara vid god hälsa, men det finns ingen som vill ta en risk att utsätta dem för att bli smittade med corona.

Hemliga möten om Elizabeths bortgång

Elizabeth har under alla sina år på tronen varit frisk och kry. Men för tre år sedan kom täta rapporter från brittiska medier att olika ministrar för första gången tvingats samlas för att gå igenom planeringen för vad som händer den dag drottningen dör. De hade dock inte ett blankt papper framför sig, sanningen är den att planeringen för hennes bortgång påbörjades redan under 1960-talet – och Elizabeth har varit högst delaktig i den.

Annons

Planeringen ska enligt uppgifter utgå från att drottning Elizabeth dör efter en kort tids sjukdom. Hon kommer då hela tiden ha sin egna läkare, professor Huw Thomas, vid sina sida. Det är han som ansvarar för att rätt personer släpps in i drottningens rum, samt tar beslut för vad som ska förmedlas till världens medier kring hennes dödsfall – och vad som ska hållas hemligt inom familjen.

Chefen för drottningens död är också sedan länge utsedd, det är Elizabeths privata sekreterare Sir Christopher Geidt. Han är den som får i uppgift att kontakta premiärministern på en säker telefonlinje, samtalet kommer innehålla kodorden “London bridge is down”, som innebär att drottning Elizabeth dött.

Premiärministern kommer i sin tur att förmedla dödsbeskedet till de länder som har tillhört det brittiska imperiet, därefter kommer ledare i övriga världen få beskedet.

Men även de brittiska invånarna kommer att få reda på att drottningen avlidit, detta via ett larm som kallas för Rats. Det skapades under kalla kriget, och enda gången det får startas är när en brittisk monark dött.

Annons

Då blir prins Charles kung

Direkt efter drottning Elizabeths död så tar hennes son prins Charles, 71, över som monark och det kommer utlysas landssorg i tio dagar.

Planeringen har gått så långt att drottning Elizabeths kista redan är tillverkad och står på förvaring hos leverantörerna Leverton & Sons! Hon kommer dock att begravas först nio dagar efter sin död. Innan dess kommer prins Charles att bli utnämnd till kung och han kommer i sin tur presentera vilken titel hans hustru Camilla kommer att få.

Samtidigt har det nyligen kommit rapporter som talar för att Charles kan bli kung när hans mamma fortfarande lever. Enligt The Sun planerar drottning Elizabeth att gå i pension när hon är 95 år, det vill säga under 2021. Faktum är att hon redan dragit ner på antal jobb hon gör varje år, och Charles har fått ersätta sin mor redan.

– Planeringen för att Charles blir kung har pågått en tid. En övergång är redan på gång. Hennes majestät är i 90-årsåldern och kan förståeligt inte göra så mycket, säger en person nära hovet.

Även drottning Elizabeths make prins Philip gick i pension och drog sig tillbaka från de kungliga representationerna när han var 95 år.

FOTO: TT

 

 

Annons