LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Camillas stora ilska – efter barnbarnets tabbe på balkongen

06 maj, 2023 
KING CHARLES, CAMILLA
Efter en lång och intensiv dag var det bara ett moment kvar för den nykrönte kungen Charles och hans drottning Camilla: att ta emot folkets jubel och vinka.
Men då hände det som inte fick hända och drottning Camilla såg allt annat än glad ut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Kung Charles, 74, har äntligen krönts inför ett fullsatt Westminster abbey i London. På plats från Sveriges sida hade vi kung Carl Gustaf, 77, och tronföljaren kronprinsessan Victoria, 45.

Anledningen till att det var just kungen och kronprinsessan som var på plats beror på att det är en svensk tradition. Den svenska kungen och kronprinsessan gick inte obemärkt förbi under kröningen som är årets största kungliga event. Hela världens blickar riktades mot den brittiska huvudstaden och allt sändes live.

Kungen och kronprinsessan fick bevittna allt från första parkett. Kungen är nämligen den främsta europeiska kungligheten eftersom han suttit på tronen i hela 50 år! Den enda som suttit längre är danska drottning Margarethe, 83, men på grund av en ryggoperation kunde hon inte komma på kröningen.

Annons

Drottningens ilska efter tabben på balkongen

Kröningen började med en kortege som rullade iväg från Buckingham palace bort till Westminster abbey där alla världens gäster satt och väntade. Sedan tog kröningen sin lilla stund och när det väl var avslutat skulle kung Charles och drottning Camilla, 75, vinka till folket och ta emot deras jubel.

Men då hände något som fick drottningen att se rött.

När de skulle gå ut på den välkända balkongen på Buckingham palace fick drottningen vända sig mot ett av sina barnbarn. Hon vinkade då fram barnet som hade råkat trassla in sig i kungens mantel.

Men efter att problemet var löst kunde drottningen återgå till vad hon skulle göra, men där och då var det inte glada miner kan man säga.

Prins Harry på plats i Westminster abbey

Annars gick kröningen som på räls. Tidsschemat höll till punkt och pricka och ledare från hela världen var på plats. Även prins Harry, 38, var på plats i Westminster abbey, han satt på tredje raden och förklaringen till detta löd: för att han inte längre är en arbetande kunglighet.

Det var planerat att prins Harry skulle vara själv på plats, det vill säga utan hustrun Meghan Markle, 41, och barnen. Något som också var känt redan från innan var att han skulle tillbaka hem till Los angeles snabbt som attan för att hinna till sonen Archies födelsedagsfirande.

FOTO: SVT, TT

Annons