TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Dramatiska händelsen vid slottet – får flera att reagera starkt

03 sep, 2022 
drottning silvia
Det var nyligen som kungafamiljen var med om något minst sagt dramatiskt.
När flera okända plan flög in på låg höjd över Stockholms slott.
Nu reagerar flera följare starkt på händelsen.
Annons
Här är reglerna som kungafamiljen måste följaBrand logo
Här är reglerna som kungafamiljen måste följa

Det kungliga slottet i Stockholm är ett landmärke och flera kungligheter har bosatt sig i slottet genom tiderna.

Vår kära Kung Carl XVI Gustaf, 76, och hans drottning Silvia, 78, bodde på Stockholms slott fram till 1981, efter det flyttade kungafamiljen till Drottningholms slott som sedan dess har varit kungaparets privata bostad.

Även om kungafamiljen bor på Drottningholms slott sedan en lång tid tillbaka. Så är Stockholms slott deras arbetsplats och kungligheterna spenderar mycket tid där.

Kronprinsessan Victoria gör det förbjudna

I serien Kungliga slottet får vi en rundvisning runt slottet av kungen och Kronprinsessan Victoria, 45, och vi får även ta del av Victorias favoritrum och flera fantastiska historier. Något som kronprinsessan är extra fascinerad av är tapeterna i de vackra salarna på slottet och i serien så gör hon det man absolut inte får göra. Hon tar nämligen på en utav tapeterna i salarna på slottet.

Annons

– Nåt man egentligen inte får göra är att ta på tapeter men om man tar lite försiktigt så är det fantastiskt att se baksidan för här ser man alla hemligheter, säger kronprinsessan och fortsätter:

– Dels ser man hela arbetet bakom tapeten och lagningar som man har gjort genom tiderna. Det här är ju en tapet som har hängt i den här salen väldigt länge.

Även om vi har fått tagit del av en hel del fina stunder från det kungliga slottet så är det inte alltid frid och fröjd. Nyligen var kungafamiljen med om något minst sagt dramatiskt, något som Svensk Dam var först med att rapportera om.

Dramatiska händelsen vid slottet – får flera att reagera starkt

Det var när okända plan flög in på låg höjd över det kungliga slottet – som Stockholmarna började oroa sig. Med tanke på allt som pågår just nu i världen så gjorde det händelsen ännu mer otäck. Och flygplanen i sig var amerikanska bombplan av typen B-52.

Annons

Men som tur var så visade det sig att det inte var någon fara. Flygningen som skedde över slottet var en övning. I en intervju med Aftonbladet berättade Therese Fagerstedt på Försvarsmakten, att det inte var någon fara för allmänheten och att ingen behövde oroa sig.

– Den här övningen visar på hur starka vi är tillsammans, saTherese Fagerstedt på Försvarsmakten till Aftonbladet.

Men händelsen var något som flera lade märke till och på Aftonbladets Facebook-sida vällde de in oroliga kommentarer från tidningens följare. Eftersom man inte visste vad som pågick och de ville få reda på mer information.

"Annonsera gärna ut i förväg så att man inte missar det", skrev en läsare.

"Fruktansvärt skrämmande och obehagligt", skrev en annan.

Vilken tur att det inte var något att oroa sig över, och om detta påverkade kungafamiljen är fortfarande oklart!

FOTO: Pär Bäckström/TT, Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Annons