LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Dottern Maud håller tal på Ari Behns begravning

03 jan, 2020 
Malin Ljung
Ari Behns äldsta dotter Maud Angelica kommer att hålla minnestal under begravningen. Hon har också varit med och utformat programmet med en bild av sin far.
Annons
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ordBrand logo
Därför byter norska prinsessan skola inför sista året – hovets egna ord

Några dagar innan Ari Behns begravning meddelade familjens talesperson Geir Håkonsund att familjemedlemmar kommer att hålla ett minnestal under ceremonin. Och nu är det klart att Ari Behn och prinsessan Märtha Louises äldsta dotter, 16-åriga Maud Angelica Behn, är en av de som kommer att tala i Oslo domkyrka.

En dryg timme innan begravningen skulle starta kom bilder på programmet. Minnesordet kommer att inledas av Ari Behns mamma och pappa, därefter kommer dottern Maud Angelica att tala vidare. Även författarens syskon kommer att delta i minnesordet.

Den 16-åriga dottern har dessutom målat bilden av Ari Behn som pryder begravningsprogrammets framsida.

Därför är Ari Behns begravning öppen för allmänheten

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn gifte sig 2002, men gick skilda vägar för fyra år sedan. De fick även barnen Leah Isadora, 14, och Emma Talluha, 11. Enligt programmet kommer de inte att vara delaktiga i minnesordet under begravningsceremonin.

Annons

Begravningen kommer att vara öppen för allmänheten, ett beslut familjen tagit i linje med Ari Behns egen önskan. Dessutom kommer hela den norska kungafamiljen att vara på plats i kyrkan, något hovet meddelade under fredagsmorgonen.

Däremot är det oklart om kronprinsparet Haakon och Mette-Marits barn kommer att vara med i kyrkan.

Från den svenska kungafamiljen kommer enbart prins Daniel. Tidigare var det förväntat att även kronprinsessan Victoria skulle vara med då hon sedan många år är nära vän med prinsessan Märtha Louise, men ett knappt dygn före begravningen meddelade hovet att man tagit ett beslut om att Daniel skulle resa själv.

Ari Behn gick bort under juldagen, han blev 47 år gammal.

Ari Behn begravningsprogram
Bilden av Ari Behn har äldsta dottern Maud Angelica målat.
Ari Behn begravningsprogram
Under ceremonin kommer sånger att framföras och familjen kommer att hålla minnesord för honom.

 

FOTO: TT

Annons