Dianas dolda önskan – med affärsmannen

Prinsessan Diana hade innan hon dog, en önskan om att gifta sig med affärsmannen Dodi Fayed. Det bekräftar en präst i den kyrkan hon brukade gå i, för sajten Female first.

Prinsessan Diana hade ett förhållande med affärsmannen Dodi Fayed innan de båda omkom i en bilolycka i Paris 1997. Men innan hon dog hann hon med att dela med sig av sin stora önskan – att få gifta sig med Fayed som var muslim. För att ta reda på om detta var möjligt då de kom från två olika religioner, valde hon att rådfråga en präst i den kyrkan hon gick i regelbundet.

– Om Diana och Dodi inte hade dött skulle de ha gift sig med varandra, säger Frank Gelli som arbetade som präst i St Mary Abbots kyrka i stadsdelen Kensington i London, till sajten Female First.

Och prästen som inte sparar på lovorden om de båda omkomnas tidigare relation, menar att det var han som prinsessan Diana vände sig till.

– En gång när vi hade ett samtal ringde hennes telefon. Det var så klart Dodi som ringde. Hennes ögon lyste upp. När hon skulle gå hem frågade hon om jag kunde utföra tjänsten när hon gifte sig, säger Frank Gelli till sajten.

Prinsessan som enligt prästen regelbundet besökte kyrkan, brukade sätta sig längst bak i kyrkans rader när hon var där.

– Prinsessan Diana var en fantastisk och omtänksam filantrop, säger han till tidningen Sunday Express.

Den 31 augusti i år är det 20 år sedan Diana dog. Med anledning av detta visar “Channel 4” sin dokumentär “Diana: Hennes egna ord”, där mycket av material som aldrig tidigare publicerats, nu visas upp. Uppståndelsen kring denna dokumentärfilm har varit stor då både familj och vänner till prinsessan försökt stoppa den från att komma ut. En av de som kämpat emot är Dianas bror Charles Spencer som sägs vilja skydda sönerna prins William, 35, och prins Harry, 32, som bara var 15 respektive 12 år då deras mamma gick bort.

Läs också: Prinsessan Dianas hemlighet avslöjad: ”Hon vägrade”

Läs också: 19 bildbevis på att prinsessan Diana hade stenkoll på mode

Foto: IBL, Stella