prinsessan madeleine

Det gjorde prinsessan Madeleine dagen efter kungens firande

Kungen och Madeleine

Prinsessan Madeleine med familj missade kungens födelsedag.
Nu visar prinsessan upp vad hon gjorde dagen efter pappans firande på Instagram.
Här är följarnas stöd till prinsessan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige
0:28

Efter reklamen: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

(0:28)

Slå på ljud

Den 30 april firade kungen sin 77:e födelsedag. Precis som de andra åren så firades kungen enligt tradition på Yttre borggården och tog emot hälsningar från personer som hade kommit för att gratulera honom.

Skillnaden i år jämfört med andra års firande för kungen så tog han emot gratulationerna på en balkong vid slottets västra fasad som är nyrenoverad. En balkong som nu äntligen är färdig nästan 270 år efter slottets uppförande.

Efter kungens firande – detta gjorde prinsessan Madeleine

Nästan hela familjen deltog vid firandet. De enda som saknades var prinsessan Madeleine, 40, med sina barn prinsessan Leonore, 9, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 5.

Prinsessan Madeleine ska med familj flytta hem till Sverige till hösten och därför är just nu prinsessan med familj kvar i USA. Nu visar prinsessan upp vad hon gjorde dagen efter kungens firande. På Instagram visade hon upp en bild från Sveriges generalkonsultat.

”Tack till Sveriges generalkonsulat för att ni var värdar för en mottagning för World Childhood Foundation USA!”, skriver hon till ett bildspel på Instagram.

World Childhood Foundation är en privat och oberoende stiftelse som startades av drottning Silvia som arbetar med att förebygga sexuella övergrepp mot barn. På prinsessans Instagram visade följarna stöd för det arbete som prinsessan genom kungafamiljen gör för organisationen.

Följarnas stöd till Madeleine dagen efter kungens firande

”Vackra fina Prinsessan Madeleine. Tack för det arbetet Ni lägger ner”, kommenterar en följare.

”Våra vackra Prinsessan Madeleine.Tack för att du gör ett viktigt jobb”, skriver en annan på prinsessan Instagram konto.

Madeleines stora fest för drottning Silvia under våren

Även om familjen först flyttar hem till hösten, så kommer Madeleine hem tidigare för att fira drottningen på Gröna Lund. Något som Svensk Dam tidigare skrivit om.

Prinsessan Madeleine ska vara värdinna för en välgörenhetsfest till drottningens ära. För den som vill komma måste varje gäst betala 7000 kronor per person. En summa som går till drottningens orgranisation World Childhood Foundation.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN