kung carl gustaf

Starka reaktioner efter upptäckten i bilden på kungen – detaljen väcker frågor

Kung Carl Gustaf

Bilden på kungen och Kanadas talman har väckt starka reaktioner på Instagram – detaljen om kungen får följarna att undra.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar
0:42

Efter reklamen: Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

(0:42)

Slå på ljud

Det har varit ett hektiskt år för kung Carl Gustaf, 76. Inte nog med att han firar 50 år på tronen, något som kommer att uppmärksammas på flera sätt.

Den 15 september 2023 är det på dagen 50 år sedan som kungen tillträdde som kung. Lördagen den 16:e september kommer kungaparet åka kortege genom Stockholm för att uppmärksamma vår regent.

Det blir också Te Deum i Slottskyrkan, sångarhyllning och jubileumsmiddag i Rikssalen där kungligheter från hela Europa kommer närvara.

Han genomgick även en hjärtoperation i slutet av februari som innebar några veckors rehabilitering. Men nu är kungen återställd och är återigen i tjänst med att representera Sverige.

Kungen och drottningen uppmärksammas utomlands

Under påsken befann sig kungen och drottningen i sedvanlig ordning i sin fjällstuga i Storlien i Jämtland för att avnjuta Sveriges vackra vinterlandskap.

Under påskhelgen fick vi ta del av en bild på kungaparet. Bilden som är mer avslappnad och privat än vad vi vanligtvis brukar få se kungen och drottningen. Uppmärksammades inte bara av det svenska folket – bilden blev även en stor snackis utanför Sveriges gränser.

Danska tidningen Billed-Bladet reagerar på att det inte tillhör vanligheterna att få se kungaparet på detta sättet. Och visst uppskattar många att få se kungaparet i en mer vardaglig situation.

Kungaparet hälsar glad påsk från Storlien. Foto: Skärmdump från kungahusets Instagram story

Reaktioner efter bilden på kungen

Att kungen ofta syns på bild är ingen nyhet, både på Instagram och på kungahusets officiella hemsida publiceras ofta bilder från kungens uppdrag ute i landet och utomlands.

Men det är en detalj som följare på Instagram börjat notera. De tycker nämligen att kungen alltid ser så allvarlig ut på bilder och att man sällan ser honom le.

Det under en bild på Instagram, från kungens träff med Kanadas talman Anthony Rota, som är på Sverigebesök som följarna reagerar, just för att kungen ser något sammanbiten ut bredvid Anthony som ler stort in i kameran.

"Le lite kungen", lyder en kommentar.

"Alltså varför ler aldrig kungen? Ser ju antingen vettskrämd ut eller rädd för att någon ska håna honom ju, han är en fin man och ska vara stolt.", skriver en annan.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN