Detaljen i drottning Elizabeths bild får tittarna att rasa

Nu rasar tv-tittarna på att drottning Elizabeth har en guldpiano men pratar om fattigdom i sitt jultal.

Drottning Elizabeth pratade om att tänka på de fattiga i sitt jultal. Men guldpianot i bakgrunden fick många tittare att bli fly förbannade.

Precis som kung Carl Gustaf, 72, håller Storbritanniens drottning Elizabeth, 92, varje år ett tv-sänt jultal till folket. Den engelska drottningens tal från Buckingham Palace sänds på juldagen. I år satt hon framför en vackert dekorerad julgran och pratade om hur tacksam hon är för militärens insatser i krisområden utomlands, sin egen växande familj liksom hur viktigt det är att respektera andra människor och varandras olikheter.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Även om det var många rojalister som i vanlig ordning hyllade drottningen för hennes fina jultal var det dock en hel del andra medborgare som tyckte att det fanns en detalj i sändningen som stack något oerhört i ögonen. För samtidigt som Elizabeth talade om att hur viktigt det är att tänka på de fattiga och dem som har det sämre ställt i juletid så stod snett till höger bakom henne i bild ett smått excentriskt piano helt i guld.

Denna pikanta detalj fick snart de ironiska kommentarerna att hagla på sociala medier som Twitter, skriver tidningen People. Men folk var inte bara ironiska. Många verkade fly förbannade över den dubbelmoral de ansåg att drottningen uppvisade.

En person tweetade:

”Drottningen uppmanar Storbritannien att övervinna “djupt liggande skillnader” när hon sitter vid ett gyllene piano som skulle kunna mata och ta hemlösa från gatorna i ett år och en vagnsklocka som skulle finansiera en sjuksköterska i ett år. Detta samtidigt som Svensson hostar upp 360 miljoner pund för att fixa hennes slott.”

En annan person skrev:

“Drottningen påminner oss om att fattiga människor har det svårt när hon sitter i ett rum med ett guldpiano.”

En tredje undersåte twittrade:

“Åh, drottningens budskap. Jag älskar att bli skriken på av en gammal offentligt finansierad miljardär med ett guldpiano som säger att vi alla borde vara lyckligare och mindre arga.”

”En av 200 är hemlösa”

På kort tid kort tid fullkomligen översvämmades av upprörda poster om hur drottningen satt och pratade om att bry sig om dem som är svaga framför sitt guldpiano. Här är ytterligare två exempel på indignerade tweets:

“Hundratusentals människor går till soppkök eftersom de inte har råd att äta och 1 av 200 personer är hemlösa. Men allt är bra, för drottningen är här och säger till oss att vara snälla mot varandra framför hennes gyllene jävla piano. “

“Multi-billionärer berättar att människor är trevliga mot andra på julen. Ett decennium av åtstramning, massiv hemlöshet och soppkök, men ingen ironi i ett rum som dryper av guld vid drottningens tal. Är det där pianot gjort av guld? Hur många hemlösa skulle inte det ha kunnat betalat för?”

Drottningen har hunnit bli 92 år gammal och har regerat i snart 67 år.

Nu är hon i blåsväder efter att ha hållit sitt jultal framför ett piano i guld.

Guldpianot fick Twitter att översvämmas med både arga och ironiska kommentarer efter att drottningen pratade om fattigdom.

Drottningen gifte sig med sin make, prins Philip, redan 1947.

Här ser vi makarna som firade sitt platinabröllop (70 års äktenskap) i fjol då de gästade ett bröllop tidigare 2018.

LÄS MER: Prins Harry om relationen till Elizabeth: Får panik

LÄS MER: Avslöjat: Det är drottning Elizabeths hemliga hobby

FOTO: TT, IBL, Twitter