Efter Leonore och Nicolas – det ska Madeleines bebis heta

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var de första i kungafamiljen att välja ett mer ovanligt namn till prinsessan Estelle 2012. Därefter följde prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neill med dottern Leonore, tätt följd av prins Nicolas. Nu har deras nyfödda dotter fått ett namn.

Välkommen till världen Adrienne Josephine Alice!

Under måndagsförmiddagen höll kung Carl Gustaf, 71, en konselj på kungliga slottet i Stockholm med anledning av att prinsessan Madeleine, 35, och herr Chris O’Neill, 43, välkomnade en dotter den 9 mars. Där meddelades det att makarnas tredje barn ska heta Adrienne Josephine Alice, med Adrienne som tilltalsnamn, och få hertiginnedömet Belkinge.

Redan innan Madeleine hade fött bebisen var namnvalet hett diskuterat runt om i landet. Svenska folket har till och med kunnat tippa på vad de tror att barnet ska heta – och då har Alice, Silvia och Renate legat högst upp.

Just Alice kommer efter drottning Silvias mamma Silvia Sommerlath, som dog 1997.

Idag finns däremot mer än en anledning att fira kungligt. Kronprinsessan Victoria, 40, har även namnsdag idag, men det traditionsenliga namnsdagsfirandet fick skjutas på på grund av konseljen. Istället firas kronprinsessan klockan 15.00 på inre borggården vid Stockholms slott.

Madeleine har under mystiska omständigheter raderat en bild om Adriennes dop.

Juni 2013 blev Chris och Madeleine äkta makar. 

Varje år semestrar familjen i Verbier. 

Den 9 mars 2018 välkomnade prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neill en dotter.

Nicolas lär sig rida men var finns Leonore undrar alla?

Lilla Adrienne Josephine Alice föddes den 9 mars klockan 00:41 på Danderyds sjukhus. Hon vägde 3465 gram och var 50 centimeter lång.

Videon kunde inte hittas

LÄS OCKSÅ: Hovet tvingas flytta på Victoria – på grund av Madeleines nya dotter

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleines oväntade besked efter förlossningen: ”Kommer att stanna”

FOTO: IBL, Instagram

SENASTE NYTT!