LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

David Hellenius om osämjan med Carl Philip: ”Fick be om ursäkt”

15 mar, 2024 
AvAlexandra Glahns
Den nyblivna 50-åringen David Hellenius har roat oss i 27 år.
Men saker han gjorde då skulle han få ont i magen av att göra idag.
Nu blickar han tillbaka på stunden då han bad om ursäkt till självaste prins Carl Philip.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?Brand logo
Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?

David Hellenius fyllde nyligen 50 år. I 27 års tid har vi fått se hans glada nuna roa oss i tv-rutan. Han inledde sin karriär tillsammans med Tilde de Paula Eby när de 1997 ledde direktsända Fredagspuls i TV4.

Att fylla 50 bekommer honom inte speciellt mycket.

– Det kanske är första gången som jag tänker på hur fort tiden går. Det kanske är ett tråkigt svar, men det som är positivt är ju att man får vara frisk och att alla runtomkring mig också är det, säger David till Aftonbladet på sin 50-års dag och fortsätter:

– Men jag går fortfarande bra och har inga krämpor. När jag gick upp i morse visste jag inte om jag skulle halta. Men dagen är inte slut än. Haha!

”När jag var yngre ältade jag mer”

På frågan vad som är speciellt med David Hellenius skrattar han generat.

Annons

– Fan vad svårt. Men jag hoppas att det syns hur kul jag har haft och att det kanske har smittat av sig. Jag har också försökt hitta en egen stil som absolut kanske inte uppskattas av alla. Ibland har det gått bra, men det är ju också saker som inte har funkat.

– Men något som också har kommit med åldern är att man är mer säker och får distans till saker. När jag var yngre ältade jag mer.

David Hellenius.FOTO: Karin Törnblom/TT

David om Carl Philip: ”Jag hade ju verkligen gjort parodi på honom”

En serie som vi nog alla minns med skämskudden framför oss var Hey baberiba där han tillsammans med Peter Magnusson och Christine Meltzer bland annat gjorde parodier på kungafamiljen.

Kungligheterna var dock måttligt roade av sketcherna och minnesgoda läsare kanske minns att prins Carl Philip sedan gästade Hellenius hörna där David Hellenius gjorde avbön.

– Det var så otroligt stort av honom att komma dit och jag är så imponerad av det. Jag hade ju verkligen gjort parodi på honom. Men han var så härlig och jag tyckte han tog det väldigt bra.

– När vi slutade göra Hey baberiba kände jag att det var lagom. Det hade varit svårt för mig att göra det nu, det hade inte känts bra i magen.

FOTO: TT / TV4

Annons