ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför visas inte konserten under Victorias firande – hovets besked

10 jul, 2023 
Moa Risberg
KRONPRINSESSAN VICTORIA
Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande närmar sig med stormsteg.
Den 14 juli anordnas Victoriadagen på Sollidens slott på Öland.
Nu ger hovet besked om konserterna under Solliden sessions – som inte kommer sändas på TV.
Annons
Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”Brand logo
Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 14 juli är en av de mest kungliga eventen om året. I år fyller kronprinsessan Victoria 46 år. Denna dag är något som alltid uppmärksammas med ett stort firande med konserter och folkfest på Öland.

Kungafamiljen syns ofta till på Solidens slott under sommaren, speciellt under veckan för Victorias födelsedagsfirande. I år kommer hela kungafamiljen till Öland för att närvara under firandet.

De traditionsenliga Victoriadagarna håller på mellan den 11-15 juli och på kronprinsessans födelsedag sänds konserten på tv. I vanlig ordning utspelar det sig på Borgholms slottsruin, där Victoriapriset även ska delas ut. Dagen har firats på det sättet ända sedan 1976 som en hyllning till kronprinsessan Victoria.

Hyllningskonserten den 14 juli sänds på SVT och gästas i år av artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Det är Yvette Hermundstadt som leder programmet och födelsedagskonserten.

Annons

Konserterna från Solliden sessions sänds inte

I samband med Victoriadagen anordnas Solliden sessions, som i år gästas av artister som bland annat Sanne Salemonsen, Niklas Strömstedt, Martin Stenmarck och Lisa Miskovsky.

Även om dessa konserter äger rum i samband med firandet av Kronprinsessan, då kungafamiljen befinner sig på Solliden är det inget som hör ihop med födelsedags firandet av Kronprinsessan Victoria den 14 juli.

Solliden sessions är därför inte något som kommer sändas på tv.

”Solliden sessions är inte del av Kronprinsessans födelsedagsfirande den 14 juli. Solliden sessions arrangeras av Solliden samt Krall Entertainment, och äger rum under sommaren.”, skriver Hovet i ett meddelande till Hänt.

Familjen medverkar under firandet

Firandet av Kronprinsessans födelsedag äger rum under hela dagen och har ett fullspäckat schema med massor av aktiviteter för alla firande besökare.

För kronprinsessans del gäller följande; först ska hon fira födelsedagen på Solliden innan hon senare beger sig till Victoriakonserten för att se artisterna som uppträder.

Annons

Däremot har en ändring gjorts inför i år. Nämligen att man flyttat konserten från Borgholms IP.

”Precis som alla tidigare år närvarar Kungaparet och Kronprinsessparet vid firande på Solliden. Övriga medlemmar i Kungafamiljen ansluter till firandet på kvällen, nu i Borgholms slottsruin tidigare på Borgholms IP.” skriver Hovet i ett meddelande.

Även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har meddelat att de kommer medverka i år, en fantastisk nyhet eftersom Chris O'Neil inte kunde vara med förra året på grund av jobb i USA.

FOTO: SVT

Annons