Därför valde Meghan Markle och Harry namnet Archie

Hovets miss när Archies hemsida gjordes.

Meghan Markle och prins Harry chockade alla med att döpa sonen till Archie. Nu avslöjar vänner detaljen som gjorde att paret valde namnet.
Slå på ljud

I veckan blev Meghan Markle och prins Harry föräldrar. Deras son föddes, några dagar efter beräknad förlossning, och paret var överlyckliga över familjens nytillskott.

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått, sa Harry timmar efter förlossningen och fortsatte:

– Alla föräldrar tycker såklart att deras barn är fantastiska men den här lilla saken betyder allt. Jag är överlycklig.

Världen fick dock vänta några dagar innan den lilla pojken visades upp för första gången, och det var först två dagar efter födseln som föräldrarna tillkännagav namnet: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Att pojken ska heta Archie var en riktig högoddsare. Istället har namnen ArthurJames och Alexander varit troliga namn, framför allt efter att Buckingham Palace reserverat webbadresser innehållandes de namnen.

Meghan Markle och prins Harry har inte uttalat sig om namnvalet, men nu kommer uppgifter om att namnet Archie har en speciell betydelse för båda föräldrarna.

Sanningen bakom Archies namn

När prins Harry tjänstgjorde i Afghanistan 2008 hette nämligen hans major Tom Archer-Burton, men kallades för ”Archie”. Och det var just han som var en stor anledning till att Harry kunde genomföra sin militär tjänstgöring som han drömt om hela sitt liv. Enligt Daily Mail övertygade majoren toppcheferna inom det brittiska försvaret om att Harry kunde tjänstgöra, något ingen brittisk kunglighet gjort sedan 1982 då prins Andrew deltog i strid. Sedan dess har kungliga medlemmar lyst med sin frånvaro på grund av oron att de skulle bli huvudmål för fienderna.

”Archie är en hint till honom”

– Det är väl känt i den militära innersta cirkeln att bebisen Archie är en hint till honom, säger en person nära prins Harry och major Tom Archer-Burton till The Sun.

Meghan Markle ska inte ha haft något emot namnet, en nära vän till henne har nämligen berättat i dagarna att den forna skådespelerskan och hennes mamma Doria tidigare haft en katt vid namn Archie. Katten har en speciell plats i Meghans hjärta och den bodde med henne när hon var barn.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!