Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför stoppas kungligheterna från Archies dop

därför stoppas kungligheterna från archies dop

Idag är det dags för prins Archies dop. Många kungligheter stoppas nu från att närvara under ceremonin och vår svenska kungafamilj är inte bjuden.
Slå på ljud

Den 6 maj i år föddes Archie Harrison Mountbatten-Windsor, son till Meghan Markle, 37, och brittiska prins Harry, 34.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Två dagar senare visade de stolta föräldrarna upp honom för första gången på en presskonferens. Det var dock inte mycket av den lilla bebisen som syntes bakom den vita mössan och filten han låg noga insvept i. 

Meghan Markle och prins harry med sin son Archie

Det var inte mycket som syntes av lilla Archie när föräldrarna visade upp honom för första gången.

När hertiginnan och prinsen några veckor senare la ut en bild på Archie på Instagram var hans ansikte till hälften dolt av prins Harrys hand, något som inte uppskattades av folket. De är vana vid prins William, 37, och Kate Middleton, 37, som redan efter några timmar har visat upp sina barn. 

Drottning Elizabeth missar Archies dop

Att gå sin egen väg är dock ingenting som är ovanligt när det kommer till prins Harry och Meghan Markle. De vill gör allt för att deras son ska få en så vanlig uppväxt som möjligt. Idag är det dags för dop för Archie, men det blir endast en liten och privat ceremoni utan någon som helst press eller media på plats. Istället skriver Buckingham palace i ett pressmeddelande att paret kommer att ha en egen fotograf på plats, men att de kommer dela med sig utav några av bilderna från dagen.

Det är endast den närmsta familjen bestående av bland annat prins Charles, 70, och hans Camilla, 71, prins William och Kate Middleton samt Meghan Markles mamma Doria Ragland, 62, som kommer att vara på plats.

Drottning Elizabeth går med paraply som käpp

Drottning Elizabeth kommer inte att närvara på dopet.

Drottning Elizabeth kommer inte att vara med under ceremonien då hennes schema gör att hon inte hinner i tid till dopet. Många har ifrågasatt varför hon inte kan ändra om i sitt schema, men det brittiska hovet har ännu inte svarat på kritiken. 

Svenska kungafamiljen är inte bjuden på Archies dop

På grund av prins Harrys och Meghan Markles val kommer heller inga andra kungligheter från Europa att vara på plats. Det innebär att ingen från vår svenska kungafamilj är bjuden. 

Dopet kommer att hållas i kapellet i Windsor, där Meghan och Harry gifte sig i maj 2018. Trots att Meghan och Harry varit hemlighetsfulla om dopet finns det en del detaljer kring det som läckt. Enligt The Sun kommer Archie att döpas i en dopfunt av guld som kostar hela 11 000 pund, vilket motsvarar närmare 130 000 svenska kronor.

Han kommer att ha på sig samma dopklänning som kusinerna prins George, 5, prinsessan Charlotte, 4, och prins Louis, 1, hade på sig när de döptes.

FOTO: TT/JANE BARLOW, TT

SENASTE NYTT!