Därför stoppas drottningen från prins Harrys bröllop

01 jul, 2016 
AvHanna Svärd
Prins Harry ska redan ha fått farmor drottning Elizabeths godkännande för att få gifta sig med flickvännen Meghan Markle. Men det betyder inte att hon kommer gå på bröllopet, vilket kan förklaras av engelsk lag.
Annons

Efter att det i november förra året blev bekräftat att prins Harry, 32, och den amerikanska skådespelaren Meghan Markle, 35, känd från tv-serien “Suits”, är ett par, har det spekulerats vilt kring ett kommande bröllop. Och nu rapporterar International Business Time att det är mycket möjligt att det kan bli av. Men brittisk lag stoppar prinsens farmor för att gå på bröllopet – trots att hon själv ska ha lämnat sitt godkännande för giftermålet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Brittisk lag säger nämligen att de sex personer som står främst i den brittiska tronföljden måste ha regentens godkännande innan de får gifta sig. Men eftersom drottningen sagt ja till detta är det inte här problemet ligger. Drottningen är kyrkans överhuvud vilket bland annat innebär att hon inte kan stödja ett äktenskap där någon i brudparet är skild sedan tidigare. Meghan Markle var tidigare gift med skådespelaren Trevor Engelsen, 41, mellan åren 2011 och 2013, och det är alltså på grund av detta drottningen hindras från att gå på bröllopet – oavsett om hon själv vill eller inte.

Annons

Samma sak har hänt en gång tidigare – då prins Charles gifte sig med Camilla Parker Bowles, 69, år 2005. Eftersom båda var skilda sedan tidigare deltog inte drottningen som gäst på deras bröllop, trots att hon gett sitt godkännande till deras giftermål.

Foto: IBL

Annons