Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför stoppar prins Harry och Meghan Markle sina bröllopsgåvor

10 apr, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Vad ger man till brudparet som har allt? Ingenting uppenbarligen. Nu meddelar brittiska prins Harry och hans blivande fru, Meghan Markle, att de inte vill ha några bröllopspresenter.
Annons

Den 19 maj gifter sig prins Harry, 33, med sin amerikanska skådis till flickvän, Meghan Markle, 36, i St. Georges chapel, Windsor, Storbritannien. Men nu meddelar paret att de inte vill ha några brödrostar eller andra bröllopspresenter. Istället ser de hellre att gästerna donerar en valfri summa till välgörenhet, som prinsparet bestämt i förväg.

“Prins Harry och Meghan Markle är otroligt tacksamma för välviljan de upplevt sedan deras förlovning och har önskat att den som vill uppmärksamma anledningen till deras bröllop ger till välgörenhet istället för att skicka en gåva.” skriver det brittiska kungahuset på sin Twitter och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Paret har personligen valt 7 välgörenheten som representerar en rad frågor de är intresserade av, inklusive idrott för social förändring, kvinnors rättigheter, bevarande, miljö, hemlöshet, hiv och Försvarsmakten.”

En av organisationerna som prins Harry och Meghan Markle är engagerade i är CHIVA (Children’s HIV Association), som stödjer hiv-smittade barn i Storbritannien och på Irland.

Annons

Dr. Amanda Williams, ordförande i CHIVA, är glad att prinsparet uppmanar folk att skänka pengar till dem, enligt tidningen People.

– Vi är glada och hedrade att prins Harry och Meghan Markle har valt att uppmärksamma vårt arbete som stöder hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar som lever med hiv i Storbritannien och på Irland. Vi är tacksamma för möjligheten att öka medvetenheten om de komplicerade frågorna för ungdomar som växer upp med hiv. Vi är en mycket liten välgörenhetsorganisation och genom vårt arbete stödjer vi över 1000 ungdomar som lever med hiv. Alla donationer kommer att göra en stor skillnad och leda till direkta förbättringar i dessa ungas liv, säger hon.

Till vigseln den 19 maj är cirka 600 gäster inbjudna. Flera kända namn finns på gästlistan, som forna amerikanska presidentparet Barack och Michelle Obama, 90-talsgruppen Spice Girls, som förväntas uppträda samt artisterna Ed Sheeran och Elton John. Dessutom har Meghan Markle bjudit in alla från den amerikanska tv-serien Suits, där hon själv hade en roll fram till i år.

FOTO: IBL

Annons