Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför stoppar prins Harry och Meghan Markle sina bröllopsgåvor

Därför stoppar prins Harry och Meghan Markle sina bröllopsgåvor

Vad ger man till brudparet som har allt? Ingenting uppenbarligen. Nu meddelar brittiska prins Harry och hans blivande fru, Meghan Markle, att de inte vill ha några bröllopspresenter.

Den 19 maj gifter sig prins Harry, 33, med sin amerikanska skådis till flickvän, Meghan Markle, 36, i St. Georges chapel, Windsor, Storbritannien. Men nu meddelar paret att de inte vill ha några brödrostar eller andra bröllopspresenter. Istället ser de hellre att gästerna donerar en valfri summa till välgörenhet, som prinsparet bestämt i förväg.

“Prins Harry och Meghan Markle är otroligt tacksamma för välviljan de upplevt sedan deras förlovning och har önskat att den som vill uppmärksamma anledningen till deras bröllop ger till välgörenhet istället för att skicka en gåva.” skriver det brittiska kungahuset på sin Twitter och fortsätter:

“Paret har personligen valt 7 välgörenheten som representerar en rad frågor de är intresserade av, inklusive idrott för social förändring, kvinnors rättigheter, bevarande, miljö, hemlöshet, hiv och Försvarsmakten.”

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

En av organisationerna som prins Harry och Meghan Markle är engagerade i är CHIVA (Children’s HIV Association), som stödjer hiv-smittade barn i Storbritannien och på Irland.

Dr. Amanda Williams, ordförande i CHIVA, är glad att prinsparet uppmanar folk att skänka pengar till dem, enligt tidningen People.

– Vi är glada och hedrade att prins Harry och Meghan Markle har valt att uppmärksamma vårt arbete som stöder hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar som lever med hiv i Storbritannien och på Irland. Vi är tacksamma för möjligheten att öka medvetenheten om de komplicerade frågorna för ungdomar som växer upp med hiv. Vi är en mycket liten välgörenhetsorganisation och genom vårt arbete stödjer vi över 1000 ungdomar som lever med hiv. Alla donationer kommer att göra en stor skillnad och leda till direkta förbättringar i dessa ungas liv, säger hon.

Till vigseln den 19 maj är cirka 600 gäster inbjudna. Flera kända namn finns på gästlistan, som forna amerikanska presidentparet Barack och Michelle Obama, 90-talsgruppen Spice Girls, som förväntas uppträda samt artisterna Ed Sheeran och Elton John. Dessutom har Meghan Markle bjudit in alla från den amerikanska tv-serien Suits, där hon själv hade en roll fram till i år.

Den 27 november 2017 förlovade sig prins Harry med Meghan Markle.

Prins Harry har designat ringen till Meghan Markle.

Paret hade varit tillsammans i ett år innan förlovningen.

Harry friade till Meghan samtidigt som de lagade ugnsrostad kyckling.

På vigseln förväntas runt 600 gäster.

LÄS OCKSÅ: Hovet bekräftar: Därför stoppas kungafamiljen från Harry och Meghans bröllop

LÄS OCKSÅ: Systerns vädjan i svensk press – inför Meghan Markle och prins Harrys bröllop

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN