LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför saknas prinsessan Sofia under tillställningen – nu avslöjar hovet

24 aug, 2023 
Moa Risberg
Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip.
Nyligen hölls en tillställning på slottet för att hylla våra VM-stjärnor.
Men prinsessan Sofia lyste med sin frånvaro.
Nu avslöjar hovet anledningen till varför Sofia saknas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det har blivit dags för svenska folket att gå tillbaka till rutiner med jobb och skola efter sommarlov och semestern.

Vilket även gäller för medlemmarna i kungafamiljen som nu gått tillbaka till vardagen med sina rutiner innehållandes flera spännande möten med olika människor.

Kronprinsessan och prinsen träffar fotbollsstjärnorna

Efter världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland, återvände våra hyllade landslagssjtärnor tillbaka till Sverige efter en långa resa tillbaka till hemlandet. Fotbollstjärnorna spelade i helgen en spännande bronsmatch i Brisbane mot värdnationen Australien. Duellen avgjordes med en svensk seger och brons i världsmästerskapet efter att matchen slutade 2–0.

Under måndagskvällen skulle fotbollsdamerna hyllas ordentligt, och välkomnades av Kronprinsessan, Prinsessan Estelle, Prins Oscar och Prins Carl Philip med ett varmt mottagande i Prins Bertils våning på kungliga slottet i Stockholm.

Annons

Under hyllningskvällen höll Kronprinsessan tal inför laget och framförde då hennes och Kungafamiljens gratulationer till spelarna i landslaget efter sina insatser i världsmästerskapet.

Representanterna från kungafamiljen fotograferades glatt tillsammans med bronsmedaljörerna i landslaget.

Landslaget tillsammans med Kronprinsessan, Prins Carl Philip, Estelle och Oscar.

Därför saknas prinsessan Sofia

Kungen och drottningen saknades under firandet men skickade ett telegram under söndagen för att gratulera laget efter sina insatser skriver kungahuset.

”Vi sänder våra varma gratulationer till det välförtjänta mästerskapsbronset efter dagens imponerande vinst i Brisbane.” skrev kungen och drottning Silvia.

Det var inte bara kungaparet som lyste med sin frånvaro under välkomnandet av fotbollsstjärnorna. Även prins Daniel och prinsessan Sofia saknades under måndagskvällen.

Nu svarar hovet på anledningen till varför.

”Prins Daniel och Prinsessan Sofia hade andra åtaganden och ej möjlighet att vara med”, skriver Hovet i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Annons