LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför saknas Chris O'Neill under Nobelfesten

10 dec, 2019 
Äntligen är det dags för Nobelfesten 2019.
Prinsessan Madeleine närvarar, efter att ha varit frånvarande de två senaste åren.
Men var är Chris O'Neill, och varför är han inte vid prinsessans sida?
Annons
Prinsessan Madeleines fina gest mot SofiaBrand logo
Prinsessan Madeleines fina gest mot Sofia

Prinsessan Madeleine, 37, har blivit allt mer engagerad i stiftelsen Childhood, som grundades för 20 år sedan av hennes mamma drottning Silvia, 75. Under måndagen delades det ut ett Childhood-pris med anledning av jubileet och syftet var att lyfta fram personer som varje dag arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp.

En av medlemmarna i juryn var prinsessan Madeleine som har deltagit i arbetet med att rösta fram en vinnare.

“Chris medföljer inte”

Förra året valde prinsessan Madeleine att inte delta på Nobelfesten. Orsaken som uppgavs då var bland annat familjära, att hon är bosatt i USA och av den anledningen inte hade möjlighet att resa hela vägen till Sverige.

Madeleine närvarade inte året innan det heller på Nobelmiddagen, vilket har lett till en stor nyfikenhet om det blir en tredje gången gillt – och det blir det! Prinsessan närvarar under både prisutdelningen och banketten.

Annons

Någons eventuella närvaro som det däremot irrat många frågetecken runt är maken Chris O’Neill, 45. Men för några veckor sedan kom hovet med ett definitivt besked – Chris kommer inte vara med på festligheterna.

Orsak? Han har bestämt sig för att stanna i Florida och ta hand om makarnas barn, prinsessan Adrienne, 1, prinsessan Leonore, 5, och prins Nicolas, 4.

– Nej, Chris medföljer inte. Han är kvar i Florida tillsammans med barnen, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Expressen.

Madeleine och Chris hjälp med barnen

Och det blir inte första gången som prinsessan Madeleine får gå själv på en gala. På den årliga Childhood-galan i New York som gick av stapeln i oktober fick prinsessan inte heller sällskap av sin make.

Enligt Svensk Dam är anledningen att Chris och Madeleine alltid vill att någon av dem ska vara hemma med barnen. Ibland tar de hjälp av en barnflicka, men försöker få det till så få tillfällen som möjligt, eftersom de alltid vill att barnen ska ha sällskap av mamma eller pappa.

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Ola Axman/TT

Annons