Därför saknas Chris O’Neill i SVT och TV4:s program

Kungafamiljen och Chris O'Neill

Två dokumentärer om svenska kungafamiljens gångna år kommer att visas på tv i jul.
Alla är med och medverkar i både SVT:s och TV4:s dokumentär, utom en person.
Det är Chris O'Neill som lyser med sin frånvaro, vilket hovet menar att det finns en anledning till.

Slå på ljud

Julen närmar sig, och med det ett nytt år. 2020 är på ingång och både SVT och TV4 ska hylla Sveriges kungafamilj genom att dela med sig av årskrönikorna Året med kungafamiljen 2019 och Kungahuset 2019.

I programmen får vi följa kungafamiljen under året som gått. De ger en unik inblick i deras händelserika vardag med deras officiella uppdrag och i år står ett mycket starkt engagemang för miljö i fokus. Något som bland annat tas upp i dokumentären är en stund då kronprinsessan Victoria, 42, och prinsessan Estelle, 7, är på skräpplockarpromenad. Vi får även följa med kungen på ett besök i Hälsingland – ett år efter skogsbränderna.

Saknade familjemedlemmen

Tidigare i veckan delade kungahuset med sig av en video på Instagram där vi kan vi se lille prins Oscar, 3, skutta fram med mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel, för att välja ut en gran som ska pryda slottet över jul. I kommentarsfältet flödar det av fina ord, men en fråga återkommer: Var höll prinsessan Estelle hus?

Det visade sig att lill-prinsessan inte var med och kikade på granarna för att hon helt enkelt hade annat för sig.

”Prinsessan Estelle gick i skolan i går när Kronprinsessparet tog emot julgranar på Kungliga slottet”, skriver Ulrika Näsholm, informationssekreterare för hovet, till Hänt.

Tackade nej

Någon annan som verkat ha haft annat för sig när SVT:s och Tv4:s nyårskrönikor spelades in är självaste Chris O’Neill, 45. Vi kan nämligen inte se skymten av honom i någon utav dokumentärerna. Men det verkar inte vara något på tok, utan tvärtom – helt i sin ordning. Det finns nämligen en förklaring till att Chris inte är med i något av programmen.

”TV4 och SVT:s årsprogram lyfter ett urval och Kungafamiljens officiella åtaganden under året”, skriver Ulrika Näsholm till Hänt och fortsätter:

”I samband med bröllopet med Prinsessan Madeleine tackade Christopher O’Neill nej till kunglig titel och är privatperson”.

Kanske ser det ut på annat sätt nästa år? Det återstår att se!

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!