TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Därför saknades Shaman Durek under Märtha Louise firande

30 sep, 2019 
AvIda Gustafsson
Prinsessan Märtha Louise av Norge firade nyss sin 48:e födelsedag.
Med på firandet var flera av prinsessans vänner – men pojkvännen Shaman Durek saknades.
Annons
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritikenBrand logo
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken

I augusti 2016 meddelade det norska kungahuset att prinsessan Märtha Louise, 38, och Ari Behn, 46, skulle skiljas efter 14 år som gifta. Tillsammans har de tre döttrar, Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11, som de efter skilsmässan haft gemensam vårdnad om.

I maj, tre år efter uppbrottet från Ari, gick Märtha Louise ut med ett glädjebesked på sin Instagram. Hon hade mött kärleken i sin samarbetspartner, den amerikanska författaren Shaman Durek Verret, 44.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”När du möter din tvillingsjäl, då vet du. Jag har haft lyckan att träffa min. Shaman Durek har förändrat mitt liv, som han gjort med så många. Han har fått mig att förstå att ovillkorlig kärlek faktiskt existerar på denna planet”, skrev prinsessan i sitt inlägg.

Drygt en månad innan sitt kärleksavslöjande gästade Märtha Louise och Durek talkshowen Skavlan på SVT. Där berättade de hur de träffats.

– Vi träffades genom en gemensam vän, Millana Snow, som sa ”Du måste träffa Shaman Durek”. Vi bestämde en tid, och jag åkte hem till honom med en kompis och när jag gick in sa jag: ”Dig känner jag”. Och han sa ”Ja, det var förutbestämt redan innan vi föddes att vi skulle träffas” och det var det egentligen, sa Märtha Louise då.

Annons

Fick kritik efter avslöjandet

Prinsessans nya relation har varit väldigt omtalad. I samma veva som kärleken offentliggjordes åkte Märtha Louise och Durek ut på turné med Prinsessan och Shamanen. Turnén innehöll föredrag och shamaniska övningar och mottog stor kritik då Märtha Louise använde sig av sin prinsesstitel för att marknadsföra den. Den norska tidningen Fædrelandsvennen skrev i ledaren att Märtha Louise borde avsäga sig sin titel då de ansåg att den inte borde användas i kommersiella sammanhang.

Även Märtha Louise bror, kronprins Haakon, 46, uttalade sig.

– Det vi önskar är att ha en dialog med min syster, särskilt kring titulering och affärsverksamhet, sa den norska kronprinsen till NRK.

Kärleken inte med på firandet

Märtha Louise firade i dagarna sin 48:e födelsedag – på Svalbard, där hon just nu befinner sig. På Instagram delar hon med sig av bilder från resan och skriver om firandet.

Annons

”Jag firade min födelsedag på Svalbard med en fantastisk grupp människor som jag tagit med mig hit för att lyssna på den otroliga tystnaden i den arktiska naturen”, skriver prinsessan på Instagram.

Med på resan är många av prinsessans vänner. Men kärleken Shaman Durek saknas. Svensk Damtidning rapporterar om att han befunnit sig på annan ort. Nämligen i London där han anordnat en kurs i att ”prata med avlidna anfäder för att bättre förstå sitt liv idag”.

Trots frånvaron på prinsessans födelsedag var Durek noga med att gratulera sin kärlek på Instagram.

”Grattis på födelsedagen till min älskling Märtha Louise, som är min gudinna, min lärare och min bästa vän”, skrev Durek och fortsatte:

”Tack till din mamma drottning Sonja och din pappa kung Harald för att de fött dig in i denna värld. Varje dag är jag tacksam för dig, min älskade kärlek. För alltid din.”

FOTO: TT

Annons