Prinsessan Sofia stoppades från Polarpriset – plötsliga beskedet bara timmar innan

prinsessan Sofia

Under tisdagskvällen skulle prinsessan Sofia närvara på Polararpriset 2022 med resten av kungafamiljen. Men bara timmar innan galan så stoppades hon.
Läs här!
10:36

Efter reklamen: David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”

(10:36)

Slå på ljud

Ikväll var det äntligen dags för Polarpriset 2022. Galan ägde rum i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm och priset tilldelades den amerikanske rockikonen James Newell Osterberg, känd som Iggy Pop.

Under åren har Iggy Pop levererat hits som The passenger, Lust for life och Real wild child och än idag är han aktiv. Så sent som 2021 släppte han bland annat låten I wanne be your slave tillsammans med förra årets Eurovision-vinnare Måneskin.

Iggy Pops ord när han tilldelades Polarpriset 2022

På plats för att dela ut det ärofyllda priset var såklart Kung Carl Gustaf. Och det var en minst sagt rörd Iggy Pop som tog emot priset.

I talet nämnde han bland annat sina föräldrar.

Victoria Silvstedts förvåning på ELLE-galan: "Känner mig som en tant"

Se klippet här!

– De föddes fattiga och arbetade tillsammans och älskade varandra livet ut. Det var fantastiska människor. Riktiga människor. Jag är varken fantastisk eller riktig. Jag är i nöjesbranschen. Vid det här lager är jag en myt. Lyckligtvis är musik en sorts myt, liksom barn är mystiska, sa han bland annat och avslutade:

– All skönhet hägrar från tron på myter. Men ibland måste man blir verklig. Som stake. Det tog mig såhär långt. Så när ni tänker på musik och på det här priset och om ni minns mig, tänk på staken.

Därför saknades prinsessan Sofia på Polarpriset – stoppades timmar innan galan

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip skulle även de närvara under kvällen. Men bara några timmar innan Polarpriset skulle äga rum fick Sofia förhinder.

Deras barn hade nämligen blivit sjuka och hon tvingades därför att stanna hemma.

– Barnen har blivit sjuka varpå Sofia känner att hon måste prioritera det, skrev Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Dam.

Men kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, och prins Carl Philip var alla på plats!

FOTO: TT

SENASTE NYTT!