Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför saknades Victoria på Estelles första skolavslutning

Därför saknades kronprinsessan Victoria på prinsessan Estelles första skolavslutning.

Under tisdagen hade prinsessan Estelle sin allra första skolavslutning. På plats för att se sin dotters stora dag fanns pappa Daniel, men mamma Victoria saknades. Nu förklarar det kungliga hovet varför.

I höstas började en förväntansfull prinsessan Estelle, 7, skolan. Tillsammans med sin mamma kronprinsessan Victoria, 41, och pappa prins Daniel, 45 klev hon glatt in på skolgården till Campus Manilla på Djurgården i Stockholm – en av Sveriges mest prestigefulla skolor.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Under året som gått har skolan uppmärksammats flertalet gånger då det rapporterats om flera händelser som skakat skolan. Flera anmälningar inkom till skolan och enligt Skolinspektionens ska kritiken ha handlat om kränkande behandling, elevhälsa och rektorns styrning. I maj i år friades skolan av Skolinspektionen efter nya kontroller.

Inför prinsessan Estelles andra termin på skolan intygade hovet att de allvarliga händelserna på skolan inte hade fått kronprinsessan Victoria och prins Daniel att överväga ett skolbyte för Estelle, trots att sådana uppgifter framkommit till Aftonbladet från en person med insyn.

”Prinsessan Estelles skolgång i förskoleklass fortsätter som planerat under vårterminen”, skrev då hovets informationssekreterare Johan Tegel till Hänt i ett mejl.

Mamma Victoria lyste med sin frånvaro

Ett helt skolår i förskoleklass har nu gått och under tisdagen hade prinsessan Estelle sin allra första skolavslutning. Enligt tidningen Svensk dam hölls skolavslutningen i en lummig grönska på Djurgården, där det sjöngs och spelades vacker musik. På plats fanns pappa Daniel för att höra sin dotter sjunga, men mamma Victoria lyste med sin frånvaro. Det kungliga hovet förklarar nu anledningen till varför kronprinsessan Victoria saknades på sin dotters första skolavslutning.

– Kronprinsessan kunde inte närvara med anledning av arbete, meddelar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Tisdagen var en fullspäckad dag för kronprinsessan Victoria, som under kvällen skulle närvara på Polarpris-galan. Enligt Svensk damtidning såg prins Daniel till att vara med prinsessan Estelle under dagen, medan Victoria hade andra företräden.

Till Polarpris-galan kom kronprinsessan Victoria med prins Daniel vid sin sida. Kvällen till ära valde hon en tuggummirosa tyllklänning som fick samtliga att tappa hakan. På kungahusets Instagram-konto hyllas hon nu stort för sin klänning.

”Wow vilken klänning Victoria”, skriver en kunglig följare.

”Himmel vilken fin klänning kronprinsessan”, skriver en annan.

”Underbar klänning Victoria, alltid läckrast”, instämmer ännu än.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Carolina Byrmo

SENASTE NYTT!