LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Danska hovets tabbe under Victoria och Daniels besök

17 sep, 2019 
Malin Ljung
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig i Danmark för att delvis träffa de danska kungligheterna.
Men bara en dag in på besöket påverkas de av stora missar från det danska kungahuset som chockar hovexperten.
Annons
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”Brand logo
Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”

Sedan i måndags befinner sig kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, på tu man hand i vårt grannland Danmark. Men det är inte en privat resa, istället är det för att besöka den danska kungafamiljen.

Under måndagskvällen hölls ett mingel hos de svenska ambassadörerna på Amalienborg slott. Men det var inte helt enligt planerna, istället inleddes mottagningen med att Victoria och Daniel rullade in vid det svenska residenset på Sankt Annæ Plads med sju minuter försening, enligt Svensk Damtidning som var på plats.

Kronprinsessparet valde dock att inte kommentera vad som tagit extra tid.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är toppen att vara här!, sa Victoria till tidningen.

Det som var desto mer uppseendeväckande var dock inte förseningen, utan att kronprinsessan Mary, 47, inte ens var hemma när Victoria och Daniel anlände.

Orsaken var att hon samtidigt höll ett öppningstal vid det stora WHO-mötet i FN-byn i Köpenhamn. Istället ska Mary ha anslutit till minglet något senare.

Annons

Marys frånvaro verkar dock inte ha påverkat stämningen under kvällen, för efter minglet följde Victoria och Daniel med hem till kronprins Frederik, 51, och Mary för privat tid i en och en halv timme.

Drottning Margrethes mystiska frånvaro

Under sina tre dagar i Danmark bor det svenska kronprinsessparet i Amalienborgs slotts gästpalats Christian 7:s Palæ, alldeles intill kronprins Frederik och hans hustru Mary.

Victoria och Daniel kommer dock inte kunna träffa drottning Margrethe, 79. Hon har nämligen lämnat landet och befinner sig utomlands enligt det danska hovet. Orsaken till hennes frånvaro omgärdas av mystisk, det danska kungahuset anger frånvaron som ”en privat angelägenhet”. Men oavsett vad överraskar drottningens val den danska hovexperten Sebastian Olden– Jørgensen som tidningen BT varit i kontakt med:

Victoria och Daniel var sju minuter försenade när de anlände till måndagskvällens mingel.
Kronprins Frederik, kronprinsessan mary, kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Efter många om och men sammanstrålade kungligheterna.– Det kan säkert vara så att drottningen har planerat en privat semester och att det slumpade sig så att det var då svenskarna skulle komma. Men med det sagt kan man ju alltid disponera sin tid annorlunda, säger han.

Annons

Inte heller Frederiks bror prins Joachim, 50, är på plats i Danmark. Han och hustrun Marie, 43, har tillsammans med barnen Henrik, 9, och Athena, 7, lämnat landet i somras för att under ett års tid bo i Frankrike där prinsen ska gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning. Kvar i Danmark finns Joachims söner Nikolai, 20, och Felix, 17, som han har tillsammans med exhustrun grevinnan Alexandra, 55.

– Jag ska inte besluta vad han vill och självklart är det här en stor och spännande utmaning för honom. Men det är fint när man är två föräldrar som uppfostrar ett barn, sa Alexandra under en snabbt improviserad presskonferens i samband med välgörenhetsevenemanget.

FOTO: TT

Annons