LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Danska hovet ber om ursäkt efter prins Nikolais skandalbild

20 nov, 2018 
Prins Nikolai, drottning Margrethe
Prins Nikolai har hamnat i blåsväder, och för det vingas det danska hovet gå ut och be om ursäkt. ”Prins Nikolai ber om ursäkt för misstaget som just nu behandlas”, meddelar kungahusets presstjänst.
Annons

Den danska prins Nikolai, 19, påbörjade en utbildning som reservofficer i början av augusti tidigare i år. I två år skulle han gå i sin fars fotspår, men bara en månad senare meddelade det danska hovet att Nikolai valt att avbryta militärutbildningen.

Enligt Svensk Dam, som var först att rapportera om det, så blev det danska folket förvånade och beskedet var något chockerande. Samtliga män i den danska kungafamiljen har nämligen utbildats inom det militära.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är prins Nikolais eget beslut, och prins Joachim och grevinnan Alexandra stöttar prinsen, sa det danska hovets informationschef Lene Balleby.

Grevinnan Alexandra har efter det gått ut med att Nikolai kommer att satsa på sin modellkarriär istället. I november är han bokad för en stor modevisning för Dior i Tokyo.

Nu är det annat än Nikolais framtidsbeslut som chockerat folket. I en ny bild på prinsen som nu florerar på sociala medier gör han reklam för en bil, en Renault Clio från biluthyrningsföretaget Sixt. På bilden sitter Nikolai på motorhuven på en svart sådan bilmodell bredvid en man som är iklädd en firmaklädsel från biluthyrningsfirman.

Annons

Bilden ska troligen ha gått ut i ett pressmeddelande, men pressmeddelandet går inte längre att hitta på Sixt hemsida, skriver danska Ekstra Bladet.

Efter att det danska kungahuset nåtts av informationen ber de nu om ursäkt. Att göra reklam på det här sättet är ingenting som de står bakom.

Vi marknadsför inte företag eller produkter. Prins Nikolai ber om ursäkt för misstaget som just nu behandlas.”, säger det danska kungahusets presstjänst till tidningen.

Ekstra Bladet har även försökt få en kommentar av kungligheterna själva, men det utan framgång. Varken grevinnan Alexandra, drottning Margaret eller prins Joachim har uttalat sig om händelsen.

FOTO: Ibl

Annons