Chris O'Neills ord: Därför tar han avstånd från kungafamiljen

Chris O'Neills egna ord: Därför tar han avstånd från kungafamiljen

Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill har inte varit med i Året med kungafamiljen på tre år.
Här är anledningen bakom affärsmannens beslut.
”Han är väldigt medveten om att det finns ett stort intresse kring hela prinsessfamiljen”, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 37, gifte sig med affärsmannen Chris O´Neill, 45, år 2013. I Slottskyrkan sa paret ja till varandra under det vackra bröllopet.

Sedan dess har mycket hänt i prinsessan Madeleines liv. Hon och maken har fått tre barn: prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2.

I höstas kom också det oväntade beskedet att kung Carl Gustaf beslutat att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn inte längre ska tillhöra kungahuset. Deras barn tituleras därför inte som Kungliga Högheter utan ses som privatpersoner.

Detta ger dem en större chans att själva forma sin framtid. Sedan snart två år tillbaka lever familjen i relativ anonymitet i Florida, USA.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill under kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande.

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill under kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande.

Chris O´Neill har sagt nej till att bli prins. I och med att han inte är svensk medborgare och arbetar med affärsverksamhet kan han heller inte få någon kunglig titel. Han tituleras som Herr Christopher O´Neill.

Han har några gånger synts i intervjuer med sin hustru och då visat en personlig och trevlig sida. Men affärsmannen väljer ändå att ligga lågt med officiella framträdanden tillsammans med kungafamiljen.

Tackat nej till programmet

Bland annat har Chris O´Neill tackat nej till att medverkan i det traditionella tv-programmet Året med kungafamiljen – de senaste tre åren.

Hovets informationschef, Margareta Thorgren, har berättat för Expressen varför Chris O´Neill tackat nej till att medverka i programmet.

– Anledningen till det är att det inte har varit några tillfällen för intervjuer när Chris har varit tillgänglig, säger Margareta Thorgren till tidningen och fortsätter:

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person.

Prinsessan Madeleine dök upp ensam på Nobelfesten förra året då Chris O´Neill var hemma med barnen.

Prinsessan Madeleine dök upp ensam på Nobelfesten förra året då Chris O´Neill var hemma med barnen.

Margareta Thorgren understryker dock att det inte finns något principiellt hinder för Chris O´Neill att medverka i programmet.

– Absolut inte. Han är väldigt medveten om att det finns ett stort intresse kring hela prinsessfamiljen. Och han finns ju verkligen där för att stötta sin hustru och prinsessa utifrån den officiella roll som hon har, säger hon.

FOTO: Christine Olsson/TT

SENASTE NYTT!