Därför tar Chris O'Neill avstånd från kungafamiljen

Chris O'Neills mystiska frånvaro – därför syns han inte

Prinsessan Madeleine har valt att leva ett liv lite vid sidan av rampljuset.
Med henne vid sin sida har hon maken Chris O'Neill, en man som syns till väldigt sällan.

Att födas som en i den svenska kungafamiljen innebär att ha en hel del blickar på sig under sin uppväxt. Prinsessan Madeleine valde tillslut efter mycket om och men att ta några steg tillbaka från rampljuset. Jämförelsevis med kronprinsessan Victoria så har prinsessornas liv tagit helt olika riktningar.

Victoria arbetar flitigt med att tjänstgöra pappa kung Carl XVI Gustaf, medan Madeleine bosatt sig tillsammans med familjen i Florida, USA.

Chris O’Neill är inte född i en kungafamilj

Under hösten 2019 kom beskedet att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn blev av med sina titlar. Tanken och planen med det var att de helt enkelt ska kunna växa upp som vilken person som helst. De ska kunna bo och jobba med vad de vill och har lust med.

En person som många av svenska folket tycker att de borde se mer av är prinsessan Madeleines make Chris O’Neill. Frågan är, varför syns han inte till? Svaret är simpelt – han vill inte.

Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill

FOTO: Karin Törnblom/TT

När Chris gifte sig med prinsessan Madeleine så blev han erbjuden både en prinstitel och en hertigtitel. Men detta var alltså något som Chris valde att tacka nej till.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj, har Chris tidigare sagt i en intervju med King Magazine.

Chris O'Neill iklädd jacka

FOTO: Jerker Ivarsson/TT

”Mitt val”

Genom att inte vara en del av kungafamiljen med en specifik titel så innebär det även att Chris inte har några krav på sig att utföra andra uppdrag, som exempelvis resterande av kungafamiljen har.

Chris har valt att arbeta med sitt och trivs med det, sen att han är gift med en prinsessa är inget som han lägger vikt vid.

– Min pappa var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, avslöjade Chris även i samma intervju.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!